Rein de Graaff’s 70th birthday jazzparty

Rein de Graaff’s 70th birthday jazzparty

Singin'&Swingin':25 jaar Bop in de Poort

Rein de Graaff’s 70th birthday jazzparty

Singin'&Swingin':25 jaar Bop in de Poort

  • Donderdag 1 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 1 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kwart eeuw bebop

Aan alles komt een eind, zo ook aan 25 jaar Rein de Graaff-concerten. Hij viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag met zijn zeventigste concert in De Oosterpoort. Een prachtige afsluiting van een kwart eeuw bebop. Naast u allemaal natuurlijk, heeft Rein de Graaff een aantal interessante gasten op zijn feest uitgenodigd.
De Graaff: “Houston Person is de laatste van de ‘Boss-tenors’, bekend om hun kamerbreed geluid. Hij speelt naast bebop vooral in rhythm & blues gedrenkte souljazz. Zangeres is de Duitse Silvia Droste, in mijn ogen de beste jazz-zangeres van Europa. Zij heeft het nodige meegemaakt en dat hoor je. Het jonge talent Ben van Gelder en de welbekende Benjamin Herman zijn de Nederlandse vertegenwoordigers op sax. Zij zullen tegen Person stevig aan de bak moeten! Ellister is een jong trompettalent, dat verbazingwekkend genoeg alle stijlen beheerst: van New Orleans tot bebop. Martijn van Iterson ten slotte is de beste jazzgitarist die ik ken.”
En uiteraard hoort u de jubilerende pianist en zijn gepokt en gemazelde trio. Voor de pauze spelen ze met Person en Droste in de kleine zaal, na de pauze wordt met het voltallige tableau een spetterende jamsessie gehouden in Het Café, dat daardoor in een jazzclub uit de good old days zal veranderen.

 

tenorsax: Houston Person · zang: Silvia Droste
trompet: Ellister · altsax: Benjamin Herman en
Ben van Gelder · gitaar: Martijn van Iterson
piano: Rein de Graaff · bas: Marius Beets
drums: Eric Ineke