Reggae Fever

Reggae Fever

Reggae Fever

  • Zaterdag 24 juni 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 24 juni 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Massive get ready! De derde editie van Reggae Fever is coming up! De Oosterpoort en TivoliVredenburg organiseren op 24 en 25 juni opnieuw samen het tweedaagse muziekfestival dat volledig draait om reggae: van reggae revival en vintage roots tot lovers rock, raggamuffin, rub-a-dub en dancehall. Live muziek is er van onder andere internationale reggaesterren Tiken Jah Fakoly, Raging Fyah en Kabaka Pyramid. Soundsystems draaien de fijnste tunes aan elkaar, er is een food-, music & merchandise markt, en ook dit jaar is het festival family friendly, er is weer van alles te beleven voor de kids. Tickets zijn verkrijgbaar via de websites van beide podia. So make it a date and don’t be late!

De Jamaicaanse singjay Eek-A-Mouse (Ripton Joseph Hylton) is letterlijk en figuurlijk een big man in reggae. Met zijn unieke en acrobatische manier van zingen, zijn indrukwekkende postuur en zijn tijdloze hits als ‘Ganja Smuggling, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Rude Boy Jamaican’ draait hij nog steeds mee in de top van het genre. Zijn doorbraak naar ’t grote publiek kwam al in 1981, tijdens een optreden op Jamaica’s ‘Reggae Sunsplash’. In de jaren ’80 bracht hij een aantal platen uit waarmee ook zijn internationale populariteit groeide, zoals ‘Mouseketeer’ en ‘Eek-A-Nomics’. Een live show van Eek-A-Mouse is een showbizzspektakel vol authentieke, rauwe en rebelse reggae, ska en dancehall.

De imposante reggae zanger Tiken Jah Fakoly (Ivoorkust) groeide op tussen de griots (zingende verhalenvertellers), en raakte op jonge leeftijd al bevangen door reggae fever. Met die basis gebruikt hij zijn muziek en teksten als middel om politieke en sociale problemen van zijn thuiscontinent aan te kaarten. Met platen als ‘L’Africain’ (2007) ‘African Revolution’ (2010) en ‘Dernier Appel’ (2014) op zak, trok hij al langs alle grote internationale reggae festivals, wat hem immense populariteit opleverde. Op zijn recente album ‘Racines’ (wortels) blikt hij met covers van en met zijn oude helden zoals U-Roy en Max Romeo en nieuwelingen zoals Jah9 terug op waar het voor hem allemaal begon. Sweet reggae music with strong African roots!

Raging Fyah (Jamaica) is één van de belangrijkste new roots reggae bands binnen de reggae revival movement. Hun songs zijn oprecht, supermuzikaal en meeslepend. Voeg daar de poëtische, conscious lyrics van zanger Kumar Brent aan toe, en je reist via pop, raggamuffin en ballads mee terug naar de roots. Hun derde studio album ‘Everlasting’ uit 2016 leverde hen niet voor niets een grammy nominatie op. A must see fi real!

‘Conscious revolutionary lyricist’ Kabaka Pyramid (Jamaica) tells it like it is. Met nummers als ‘Never Gonna Be a Slave’, ‘No Capitalist’ en ‘No Cliche’ maakte hij niet alleen dikke hits, maar ook dito statements tegen Babylon. Deze jonge rasta brengt je energieke, original conscious reggae met teksten uit eigen pen, ondersteund door zijn vaste band Bebble Rockers.

De jonge Jamaicaanse ‘neo-rootsrocker’ Runkus is een dub en slam poet, zanger en rapper in één, die met zijn band Old Skool Bond een frisse en creatieve reggae sound maakt met een powerful inhoud vol verwijzingen naar het heden en verleden van Jamaica. In 2016 bracht hij zijn EP ‘Move In’ uit, en bezocht hij de Europese reggae festivals. En nu voor het eerst in Groningen & Utrecht!

Kids tot 12 jaar gratis entree

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl