The Ploctones

The Ploctones

The Ploctones

  • Zondag 13 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 13 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

The Ploctones verdiepen hun huwelijk (door Angelique van Os)

Gitarist Anton Goudsmit timmert met zijn kwartet The Ploctones (Martijn Vink (drums), Efraim Trujilo (sax) en Jeroen Vierdag (bas) ) ruim tien jaar aan de weg. De ‘stoerste jazzband van Nederland’ ontving een warm onthaal in een uitverkocht Bimhuis tijdens de cd-presentatie voor hun vierde album, ‘Ploc’. Op dit album toont de groep echter naast uitbundige expressie en explosies ook een ingetogen en gevoelige kant van zichzelf. Verdieping in het huwelijk?

Goudsmit: “We hebben een enorme bak testosteron, maar het is net als in een relatie, na de onstuimigheid wil je ook wat verdieping en inhoud. Ik had nog wat stukken liggen die wellicht niet gelijk bij ons ‘wilde honden imago’ pasten, maar die we toch wilden opnemen. Martijn en Tijmen (Zinkhaan, engineer, red.) hebben alles gemixt en ge-edit en van dat puike stukkie werk heeft Jeroen de master gemaakt en in de huidige vorm gegoten. Die mannen hebben me het mooiste cadeau van m’n leven gegeven. Je moet elkaar scherp en fris houden, want een huwelijk kakt soms in. En natuurlijk zijn we altijd hongerig naar nieuwe sferen, vibes en nieuwe aanpak. We doen dat wel met een open mind, we zoeken altijd de ruimte op, leggen weinig vast. We zijn wars van sleur en zo houden we elkaar bij de les.”

– Lees in Jazzism 6 meer over The Ploctones

 

“Ontroerend in romantisch idioom als gitaar en sax naar elkaar zoeken.”

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Amanda Kuyper van NRC

”De stoerste jazzband van Nederland is terug’‘.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Tim Sprangers van de Volkskrant

“Misschien inderdaad het leukste bandje van Nederland”

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Jan Jasper Tamboer van Dagblad van het Noorden

Op ‘Ploc’ zijn alle handelsmerken van The Ploctones weer ruim vertegenwoordigd. Ritmisch puttend uit veelal woeste genres slaagt het ‘vierkoppig monster’ er wederom in de luisteraar moeiteloos aan zich te binden. Een verrassing zijn de gevoelvolle ballads op het album.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie door Erno Elsinga van Jazzenzo