Orkater presenteert KONVOOI

Orkater presenteert KONVOOI

Ilias

Orkater presenteert KONVOOI

Ilias

  • Maandag 4 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.20 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

In een moderne bewerking van De Ilias bevragen de vijf makers van KONVOOI de verantwoordelijkheid van de mens.

Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena zitten in een oorlog die niet te winnen is, maar ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot een van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

https://youtu.be/hZQ9thCgjvg" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/hZQ9thCgjvg/maxresdefault.jpg">

“Door het formidabele spel van de vijf acteurs vloert Ilias je met gemak en wankelend klim je de duinpan uit. Dit moet hem zijn: de must-see van Oerol dit jaar.” (NRC ★★★★★)

“Een heerlijke versie van de ruzie tussen Agamemnon en Achilles, die uiteindelijk Patroklos (hier de Groninger Bart Sietsema) het leven kost, in een prachtig duindecor van 350 blauwe paaltjes.” (Dagblad van het Noorden)

“Bloedmooie zang in oorlogsverhaal” (…) “Dat ze bulken van talent is duidelijk. Deze Ilias smaakt naar meer.” (Scenes ★★★★)

“Grove taal en een wonderschoon toneelbeeld gaan prima samen in de Ilias van Konvooi.” (…) “Dood, waanzin en onmacht komen hard aan in deze esthetische voorstelling..” (★★★★ De Volkskrant)

“Mooi hoe scènografie, muziek en tekst elkaar versterken.” (Theaterkrant)

“Ilias is een moderne geabstraheerde bewerking, een filosofische trip dwars door de waanzin van een oorlog (..).” (Haarlemsdagblad)

Wegens groot succes wordt deze voorstelling in een andere opstelling gespeeld dan aanvankelijk gepland. Hierdoor zijn er meer plaatsen beschikbaar. Er zal geen tribune op het toneel staan, maar iedereen mag zijn eigen plaats uitzoeken in de theaterzaal van de Stadsschouwburg.