Mike Fentross & Maarten Ornstein

Mike Fentross & Maarten Ornstein

Mike Fentross & Maarten Ornstein

  • Vrijdag 30 september 2022
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

ODE: muziek in Groninger kerken

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op vrijdag 30 september kun je in de Petruskerk in Pieterburen genieten van de bijzondere muziek van luitist Mike Fentross en basklarinettist Maarten Ornstein.

Wat krijg je als een klassiek geschoolde luitist en een in jazz gewortelde basklarinettist op zoek gaan naar de ultieme schoonheid? Dan krijg je zoiets als Oblivion Soave, een cd die Fentross en Ornstein in 2016 opnamen. Wonderschone (vroege) barokmuziek van onder anderen Claudio Monteverdi (1567-1643), John Dowland (1563-1626) en Constantijn Huygens (1596-1687) komt samen met werk van de Egyptisch-joodse componist Daoud Hosni (1870-1937) en een folksong van de Zweedse singer-songwriter Mikael Marin (1965). Tijdens dit concert speelt het duo ook Bachs Adagio in A, BWV 564, het middendeel van zijn beroemde Toccata, Adagio & Fuga in C.

Oblivion Soave
Oblivion Soave
is vernoemd naar het gelijknamige slaapliedje uit Monteverdi’s opera L’incoronazione di Poppea. Het betekent zoiets als ‘sluimer zacht’. Dat is dan ook de opdracht die Fentross en Ornstein aan de luisteraar meegeven. Heerlijk om je daar in zo’n sfeervolle Groningse kerk aan over te geven.

Programma
Muziek van o.a. Monteverdi, Frescobaldi, Dowland, Hosni, Marin, Huygens, Marais en J.S. Bach

“Wat een weldaad is het beluisteren van het album Oblivion Soave! Alleen de combinatie van instrumenten zorgt al voor zo’n verrassend fris effect. Dit album smaakt naar meer!”
Platomania

Locatie: Hoofdstraat 74, Pieterburen
In de directe omgeving van de concertlocatie is mogelijk beperkte gelegenheid tot parkeren. Houd dus rekening met een (korte) wandeling.