NTGent

NTGent

Cyrano

NTGent

Cyrano

  • Zaterdag 10 januari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 10 januari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Intrigerend spel met onvervulde verlangens” (Volkskrant****)
Bernard Dewulf bewerkte de klassieker ‘Cyrano de Bergerac’. Dit lichtvoetige drama vol amoureuze verwarring vertelt over de innerlijke strijd van het hoofdpersonage: Cyrano (gespeeld door de virtuoze Bert Luppes!) is een officier die aanzien geniet en geliefd is bij zijn troepen, maar die – ondanks al zijn verbale en fysieke bravoure – grote twijfels heeft over zijn slaagkansen als minnaar. De reden daarvoor is een flink uit de kluiten gewassen reukorgaan dat, zo denkt hij, de ware liefde in de weg zit. En dus helpt Cyrano soldaat Christian bij het schrijven van liefdesbrieven aan Roxane, op wie hij zelf ook verliefd is. ‘Cyrano’ wordt weergaloos vertolkt door NTGent. “Kan je in de Nederlanden iemand beter casten voor ‘Cyrano’ dan Bert Luppes? Hij is virtuoos in taal, heeft een boeiende uitstraling, is vanzelf psychologisch gepijnigd.” (Cobra.be)

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Luuk Verpaalen interviewt Bert Luppes. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Online inleiding Cyrano

Online inleiding Cyrano

Bekijk hier alvast de online inleiding.

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie: voorstellingen van toonaangevende internationale theatermakers en choreografen van over de hele wereld.

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie: voorstellingen van toonaangevende internationale theatermakers en choreografen van over de hele wereld.

> Klik hier voor de serie Internationale Selectie 

“Kan je in de Nederlanden iemand beter casten voor Cyrano dan Bert Luppes? Hij is virtuoos in taal, heeft een boeiende uitstraling, is vanzelf psychologisch gepijnigd. Hij heeft een donkere energie en wanneer hij naar een floret grijpt is hij onmiddellijk gevaarlijk.”

★★★★ Cobra.be

“Bert Luppes als Cyrano speelt een ijzersterke rol.”

★★★★ NRC

“Een feest om naar te kijken.”

★★★★ Theaterkrant

“Deze Vlaamse Cyrano speelt een intrigerend spel met onvervuld verlangen.”

★★★★ Volkskrant

“Een verhaal van alle tijden. Over hoe mooie woorden als smeerolie voor een relatie dienen. Over hoe een relatie pas kan werken als beide geliefden goed in hun vel zitten.”

★★★★ De Tijd

“Van Dewulfs taalkundig alweer grandioze adaptatie is het niet alleen smullen omwille van de virtuositeit van zijn pen, maar ook om de suggestieve lagen die hij toevoegt.”

★★★ CuttingEdge.be

 

tekst: Bernard Dewulf, naar Edmond Rostand • regie: Julie Van den Berghe • muziek: Kwinten Mordijck • spel: Bert Luppes, An Miller en Harm Duco Schut