NTGent

NTGent

Sneeuw

NTGent

Sneeuw

  • Vrijdag 20 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 20 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Pierre Bokma in toneelbewerking roman Nobelprijswinnaar Pamuk
Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk schreef met ‘Sneeuw’ een even rijk als bevreemdend boek. Met subtiele humor schetst hij een portret van zijn vaderland: een immens grensgebied tussen oosterse en westerse waarden, een wereld waarin rede, lust en religie al eeuwenlang strijden om voorrang. Regisseur Luk Perceval zet een prachtcast in voor deze toneelbewerking met onder andere Pierre Bokma. De dichter Ka woont al twaalf jaar in Duitsland. Voor de verkiezingen vraagt een krant hem om naar zijn vaderland Turkije terug te keren voor een reportage. Hij bezoekt een grensstad in het noordoosten, waar om onverklaarbare redenen een recordaantal jonge moslimvrouwen zelfmoord pleegt. Maar Ka hoopt ook zijn jeugdliefde terug te zien.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Jantien Kurpershoek interviewt Melik Tarhan en Melih Genboyaci. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart via de link. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Diner
Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, is er een Turks buffet in de foyer van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee. Kaarten à € 19,50 p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart via deze link.
Voorgerecht:
Mercimek Corbasi : Traditionele Turkse linzensoep / Turks brood met baba ganoush
Hoofdgerecht:
Pilic Siste: Gegrilde kipfilet met paprika en ui op een spies

Diner Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, is er een Turks buffet in de foyer van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee. Kaarten à € 19,50 p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart via deze link. Voorgerecht: Mercimek Corbasi : Traditionele Turkse linzensoep / Turks brood met baba ganoush Hoofdgerecht: Pilic Siste: Gegrilde kipfilet met paprika en ui op een spies

Pilaf rijst en geroosterde aubergine / bulgur salade

Bartalk

Bartalk

Na afloop van alle voorstellingen uit de Internationale Selectie is er een gratis Bartalk in de foyer, een informeel gesprek met een maker of kenner over de voorstelling.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

“De spelers maken het voelbaar met hun stil luisterende lichamen, hun afgewende gezichten, die stemmen, zwanger van verwachting, dreiging of berekening, die tegelijk in het hoofd en in de ruimte klinken.”

★★★★ Theaterkrant

”Luk Perceval heeft een strakke, bijna abstracte voorstelling gecreëerd, die onophoudelijk de fantasie prikkelt en nieuwsgierigheid wekt.”

★★★★ De Volkskrant

”Deze Sneeuw is veel meer dan een liefdesverhaal. Het is, met een cast die voor de helft uit spelers met Turkse roots bestaat (inclusief erg geslaagde a capella intermezzo’s van de Gents-Turkse zangeres Melike Tarhan) open en oprecht theater dat recht uit het hart komt en dat op een aparte manier inspirerend werkt, zoals ook Ka op de gekste momenten inspiratie voor verzen voelt opborrelen.”

Het Nieuwsblad

”Het illustreert fraai de geheimzinnigheid die heerst in Sneeuw; het spel van verblinden, verschuilen en verhullen.”

NRC

“Naar de gelijknamige roman van Orhan Pamuk (“Kar”, uitgeverij the Wylie Agency), in een vertaling van M. Dorleijn en H. van der Heijden (uitgeverij De Bezige Bij)”.

Bewerking: Steven Heene, regie: Luk Perceval, spel: Pierre Bokma, Els Dottermans, Frank Focketyn, Melih Gencboyaci, Dilan Yurdakul, Celil Toksöz, Meliké Tarhan (zang)

Coproductie met Zina en Female Economy en KVS.