Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Oresteia / Aischylos (try-out)

Noord Nederlands Toneel

Oresteia / Aischylos (try-out)

  • Vrijdag 21 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Regisseur Gerardjan Rijnders, een icoon van de Nederlandse theaterwereld, maakt een actuele bewerking van deze Griekse tragedie met een 17-koppige (!) cast. Hij liet zich inspireren door vrouwen als Pussy Riot en Tinkebell die in verzet komen, ons scherp houden op de wereld waarin we leven. Rijnders bewerkt de tekst ingrijpend en schrijft een vierde deel dat een nieuwe, actuele wending geeft aan deze aloude tragedie.

Regisseur Rijnders

Regisseur Rijnders

Regisseur Gerardjan Rijnders, een icoon van de Nederlandse theaterwereld, maakt een actuele bewerking van deze Griekse tragedie met een 17-koppige (!) cast. Hij liet zich inspireren door vrouwen als Pussy Riot en Tinkebell die in verzet komen, ons scherp houden op de wereld waarin we leven. Rijnders bewerkt de tekst ingrijpend en schrijft een vierde deel dat een nieuwe, actuele wending geeft aan deze aloude tragedie. En dit alles in 2 uur ipv de gebruikelijke 6 uur!

Tegen het achterdoek l’ Origine du Monde (De oorsprong van de Wereld) van Gustave Courbet speelt het onderdrukte koor een dominante rol in de voorstelling. In verschillende gedaantes laat het zien hoe repressie door kan dringen in alle kieren van de samenleving als we niet ingrijpen en ‘nee’ durven zeggen.

En dit alles in 2 uur ipv de gebruikelijke 6 uur!

tekst: Aischylos · vertaling, bewerking en regie: Gerardjan Rijnders · spel: Malou Gorter, Ko van den Bosch, Bram van der Heijden, Michel Sluysmans, Maartje van de Wetering, · koor: Daan van Bendegem, Dorian Bindels , Roderick Bredenoord, Wendy Briggeman, Huib Cluistra, Lilou Dekker, Khadija El Kharraz Alami, Sebastiaan Frowijn, Eline van Gils, Job Römer, Pieter Verelst, Stijn Vervoort · muziek: Boudewijn Tarenskeen