Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Pianoconcert 21/Daria van den Bercken

Noord Nederlands Orkest

Pianoconcert 21/Daria van den Bercken

  • Vrijdag 11 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 11 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Prokofjev: Symfonie nr. 1 (‘De Klassieke’)
Mozart: Pianoconcert nr. 21
Schumann: Symfonie nr. 4
dirigent: Arvo Volmer
piano: Daria van den Bercken

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Dirigent Stefan Asbury heeft in verband met ziekte helaas moeten afzeggen voor de concertreeks Mozart Pianoconcert 21 ‘Elvira Madigan’ door Daria van den Bercken. In de Estonische dirigent Arvo Volmer heeft het NNO een goede vervanger gevonden.

De Estonische dirigent Arvo Volmer verwierf grote bekendheid op vlak van opera- en concertrepertoire. Hij debuteerde als 22-jarige met de Nationale Opera Estland en is dit instituut altijd trouw gebleven. Sinds 2004 is hij er zowel artistiek directeur alsook chef-dirigent. Daarnaast is hij graag geziene gastdirigent bij onder meer de NDR Radiophilharmonie Hannover, het Haydn Orchestra, St. Petersburg Philharmonic Orchestra, Finnish Radio Symphony Orchestra en West Australian Symphony Orchestra.

Daria van den Bercken, de soliste in dit programma, is een zeer getalenteerde pianiste en uitzonderlijk gedreven bovendien. Honderdduizenden mensen zagen op tv en internet hoe zij zich pianospelend op een kar door Amsterdam liet rijden en wildvreemden op straat uitnodigde voor concerten bij haar thuis. In dit programma speelt zij het ‘Pianoconcert 21 Elvira Madigan’ van Mozart. De avond begint met een korte symfonie die op het eerste gehoor aan Haydn doet denken. Dat was in 1917 ook precies de bedoeling van de Russische componist Prokofjev. De ‘Symfonie nr. 1’ (‘De Klassieke’) is zijn verrassende antwoord op de vraag hoe de achttiendeeeuwse Haydn zou hebben geklonken als hij in de twintigste eeuw had geleefd. Na de pauze klinkt de ‘Vierde symfonie’ van Schumann, een werk waarin de uitbundig vrolijke en dan weer manisch-depressieve Schumann elkaar de hand geven.