Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Vaughan Williams & Rachmaninov

Noord Nederlands Orkest

Vaughan Williams & Rachmaninov

  • Donderdag 9 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Kerem Hassan keert terug als dirigent bij het NNO met onder andere Rachmaninovs Tweede Symfonie, een werk dat (te) lang niet te horen was bij het orkest. Nu is het zover. Dit is het Rusland waar we van houden: hoogromantische, emotioneel geladen muziek met een tranentrekkend mooi Adagio – én een slotdeel dat bruist van levenslust. Want met deze symfonie overwon Rachmaninov een diepe depressie.

Daarnaast geeft dit concert ruim baan aan de hobo, een instrument dat niet vaak op de voorgrond staat. Sterhoboïst Albrecht Mayer vertolkt Vaughan Williams’ lieflijke Hoboconcert. Ook waagt hij zich aan een kort maar verbluffend solostuk van Luciano Berio. En dat zal extra indrukwekkend klinken in de nagalm van Mosolovs stampende, stomende IJzergieterij, een fraai staaltje ‘fabrieksmuziek’ uit de jaren twintig in communistisch Rusland.

Programma
Vaughan Williams: Concert voor hobo en orkest
Mosolov: Zavod (‘De ijzergieterij’)
Berio: Sequenza voor hobo solo
Rachmaninov: Symfonie nr. 2

dirigent: Kerem Hasan | hobo: Albrecht Mayer

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer