NITE

NITE

Openbare repetitie Before / After

NITE

Openbare repetitie Before / After

  • Maandag 3 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang programma
  • 22.00 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 3 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Het is inmiddels een begrip in Groningen: de openbare repetities van NITE tijdens het maakproces van een nieuwe voorstelling. Stap binnen in de backstage wereld van regisseur Guy Weizman, beleef hoe hij met de acteurs, dansers en musici op zoek gaat naar de invulling van de personages en zie hoe ideeën over decor, kostuums en muziek vorm krijgen.

Groots theater Before/After over de rijkdom van een schijnbaar klein leven
Na het winnen van de regieprijs in 2018 voor Salam en lovende reacties op Brave New World 2.0 kunnen theater- dans-, film- en muziekliefhebbers zich verheugen op de volgende regie van Guy Weizman: Before/After. Zowel qua vorm als inhoud zijn Weizmans voorstellingen urgent, vermakelijk en meeslepend. In Before/After ziet het publiek live een film ontstaan op het podium die letterlijk (!) inzoomt op het lichaam en leven van een oudere vrouw. We zien haar cellen, bloedsomloop en wat ze heeft meegemaakt, in tekst, dans, muziek en beeld.

“Weizman toont zich na Salam opnieuw meester van de montage: hij is in staat succesvol te jongleren met de talrijke onderdelen van een grote, spectaculaire muziektheaterproductie en voegt daar ook nog eens dans aan toe. Met die overvolle theatercocktail is hij als regisseur uniek in Nederland.”  (de Volkskrant)

36 castleden en 2 cameramensen maken live film
36 gewone mensen doen alledaagse dingen. Maar in het toneelstuk Before/After zie je in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor ze nooit meer zullen zijn als voorheen. Met een cast van 36 dansers, musici en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen op een buitengewone manier tot leven vol grote gevoelens. Er wordt live gefilmd, de film ontstaat voor je ogen.

Het kleine en gewone in plaats van het epische en grootse
Na grote verhalen over onze fascinatie voor het leed van anderen (Carrousel), het conflict tussen wereldreligies (Salam) en de toekomst van de mens (Brave New World 2.0) zoomt regisseur Guy Weizman met Before/After in op het kleine, het gewone, het alledaagse. De meeste levens zijn immers helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant.  “We zijn er heel erg aan gewend dat films of toneelvoorstellingen over iets episch en groots moeten gaan. Maar ons dagelijkse leven gaat meestal meer over hoofdpijn, een grijze haar verwijderen of een afspraak met je beste vriend. De kleine dingen van je kleine leven. En juist daar schuilt het diepmenselijke in. We zoomen in totdat het kleinste detail enorm wordt. ” (Guy Weizman)

 

Language no Problem - This performance is multilingual with Dutch and English surtitles in every venue. So language is not a problem.

Tekst: Roland Schimmelpfennig Regie: Guy Weizman Choreografie: Roni Haver Decor: Ascon de Nijs Kostuum: MAISON the FAUX Licht: Maarten van Rossem Muziek: Luke Deane Video: Theunis Zijlstra, Lex Vesseur & Jelmer Buitenga  Cast: Chloë Abbott, Olaf Ait Tami, Joost Bolt, Joost Geevers, Berber Heerema, Sarah Janneh, Daan van Koppen, Vitaly Medvedev, Niels Meliefste, Bien De Moor, Sofiko Nachkebiya, Wilco Oomkes, Veerle van Overloop, Adam Peterson, Igor Podsiadly + 20 extra dansers.