Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Gods Wegen

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Gods Wegen

  • Vrijdag 7 januari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch. (…) Het samenspel met haar driekoppige jazzband is te gek, ook nog eens”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. NRC Handelsblad plaatste Gods Wegen in de top 5 beste cabaretvoorstellingen van 2019. Ze won de Neerlands Hoop 2021, de prijs voor ‘veelbelovende theatermakers met het grootste toekomstperspectief’. De jury noemt De la Parra een „fenomenale fysieke performer, die haar innerlijke onrust bijna twee uur lang elke seconde voelbaar maakt”.

Zonder gêne
Gods wegen leidden er 22 jaar geleden al toe dat Nina de la Parra en Sanne Landvreugd bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze hebben beiden een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, zaten samen op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam en staan nu zij aan zij op het podium. Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Saxofonist Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van Caribbean dance music, jazz, blues en house. Entertainment van de hoogste duikplank.

‘Spoken word’ en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

regie: Titus Muizelaar | tekst: Nina de la Parra | muziek: Sanne Landvreugd en Nina de la Parra | geluid en techniek: Jan Heideveld | kostuums: Machteld van Roijen

“De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. (…) Het samenspel met haar driekoppige jazzband is te gek, ook nog eens.”

– de Volkskrant ★★★★★

“Het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen als ‘vrijpostige bakra-meid’ in Paramaribo en Nederland.”

– NRC Handelsblad ★★★★

“Een viertalige cabaretorkaan, begeleid door een trio verrukkelijke jazzmuzikanten.”

– Het Parool

“De la Parra is een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer – waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is.”

– Theaterkrant, keuze van de criticus