Nederlands Kamerkoor

Nederlands Kamerkoor

Philip Glass tachtig jaar

Nederlands Kamerkoor

Philip Glass tachtig jaar

  • Zondag 29 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 29 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Philip Glass tachtig jaar
Op 31 januari wordt Philip Glass tachtig jaar. De Amerikaan is een van de invloedrijkste componisten uit de vorige eeuw en wist de traditionele kloof tussen klassieke en populaire muziek te overbruggen. Glass wordt gezien als de Godfather van de minimal music, al noemt hij het zelf liever “muziek met een herhalende structuur”. Opera’s, symfonieën, musicals, kamermuziek, vioolkwartetten, filmsoundtracks, popmuziek en zelfs tv-jingles: alles wat hij schreef, ademt die typische Glass-sfeer. In de aanloop naar zijn verjaardag brengt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra kamerkoorwerken van Glass. Het programma wordt gecompleteerd met werken van Arvo Pärt (‘Da pacem Domine’), David Lang en Thomas Jennefelt, de muzikale soulmate van Glass. Op zondag 22 januari was het Nederlands Kamerkoor met Peter Dijkstra te gast in het tv-programma Podium Witteman. Bekijk hier het fragment.

Programma

Arvo Pärt – Solfeggio
Thomas Jennefelt – Villarosa Sarialdi
Philip Glass – Three songs for chorus a cappella
Arvo Pärt – De Profundis
Arvo Pärt – Da Pacem Domine
David Lang – Where you go
Thomas Jennefelt – Vinamintra Elitavi
Philip Glass – Another Look at Harmony – Part IV (enkele delen)

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

http://www.npo.nl/podium-witteman/22-01-2017/VPWON_1267498?start_at=291" data-video-thumbnail="https://www.spotgroningen.nl/wp-content/themes/spotgroningen/img/default.jpg">