Nederlands Dans Theater 1

Nederlands Dans Theater 1

Into the Hairy

Nederlands Dans Theater 1

Into the Hairy

  • Zondag 1 juni 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 1 juni 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Nederlands Dans Theater komt naar Groningen met de alom bejubelde voorstelling Into the Hairy. Het gezelschap slaat hiervoor de handen ineen met L-E-V Dance Company.

Absolute hit

In 2023 ging deze voorstelling van sterchoreografen Sharon Eyal en Gai Behar in première op festival Julidans en was gelijk een hit. Bij de oorspronkelijke versie stonden er zeven dansers op het podium, nu zorgen de twee gezelschappen met een uitgebreide cast van ruim twintig dansers voor een nieuw perspectief op deze fascinerende choreografie. Samen met Behar en de Britse electro-musicus Koreless creëert Eyal een verontrustende en meeslepende reis.

Klassieke dans en clubcultuur

Met Into the Hairy zoekt ze (opnieuw) de grenzen van de moderne dans op door klassieke dans te verbinden met de underground clubcultuur. Het is een sterk en eigenzinnig werk over de kracht die ontstaat uit kwetsbaarheid. De bewegingstaal is hypnotiserend, ritmisch en ongrijpbaar. Gekleed in bodysuits die iedere beweging en spier accentueren, creëren de dansers een wereldvreemde sfeer. “Een zinderende mix van muziek, licht en enorme fysieke kwaliteit.” (de Volkskrant ★★★★ over de versie op Julidans)

“Een fascinerend groepsstuk. (…) Een zinderende mix van muziek, licht en enorme fysieke kwaliteit.”

– de Volkskrant ★★★★

“Immense bewondering voor de zeven fantastische dansers die als wezens uit een nachtmerrie in de schemering schuilen.”

– NRC ★★★★

“Loerende dansers maken gothic horror-ritueel extra creepy. (…) Spannend en verontrustend tegelijk.”

– Theaterkrant

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling.