Nationale Reisopera

Nationale Reisopera

Don Giovanni

Nationale Reisopera

Don Giovanni

  • Donderdag 23 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 23 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Alle vrouwen willen hem hebben, alle mannen willen hem zijn.
Mozarts opera over de nietsontziende vrouwenverslinder Don Giovanni heeft alles wat een opera moet hebben: spanning, humor, passie en drama en de schitterende muziek van Mozart!
Deze nieuwe productie heeft twee vrouwen aan het artistieke roer, die deze typisch ‘mannelijke’ opera vanuit een vrouwelijk perspectief vormgeven. Regisseur Jo Davies vraagt zich af hoe het kan dat vrouwen én mannen zich laten inpakken door deze Don Juan? Waarom vallen de vrouwen bij bosjes voor hem en ook mannen houden hem niet tegen. Hij komt zelfs weg met een moord…
Regisseur Jo Davies: “Hij kan dit alleen maar doen door de medeplichtigheid van de mensen in zijn omgeving. Iedereen heeft eigenlijk heimelijk bewondering voor hem.”
De schaamteloze rokkenjager ontsnapt uiteindelijk niet aan zijn ondergang.  “Zijn naasten willen  uiteindelijk wraak nemen en hem dood hebben. Ze denken dat daarmee het ongetemde beest in henzelf wordt vermoord. Want er schuilt een Don Giovanni in ieder van ons…”
Jo Davies’ regie is net zo visueel en vitaal als Mozarts muziek is, in een bijna filmische stijl.  De muzikale leiding is in handen van dirigent Julia Jones.  Don Giovanni  behoort, samen met Così fan tutte en Le nozze di Figaro, tot de ‘grote Italiaanse drie’ van componist Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo da Ponte.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

 

Lees hier een interview met regisseur Jo Davis over de opera.

“Regisseur Davies verplaatste de handeling naar het Amerika van de vroege jaren zeventig – een intelligente ingreep met véél bonuspunten.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Recensie NRC

“Het is een even verrassend als geraffineerd slot van een operavoorstelling die met veel oog voor detail vanaf de eerste minuten met filmische snelheid naar dit einde toewerkt.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Recensie Theaterkrant

“Het is opnieuw een fantastische prestatie van de Nederlandse Reisopera, die het met een klein budget steeds weer voor elkaar krijgt gedenkwaardige producties te maken. De helderheid waarmee het verhaal wordt verteld, maakt deze productie bovendien tot een ideale instap-Don Giovanni.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Recensie Volkskrant

“Ales Jenis portrayed a convincing Don Giovanni,  seductive in a deceitful way, as some bad guys sometimes can be.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★ Recensie Bachtrack

“Maar met elkaar zorgen ze voor een uitstekend bovengemiddeld niveau. Ze zijn bovendien geweldig op elkaar ingespeeld en acteren met vaart en verve.”

Lees de volledige recensie hier.

Recensie Trouw

“De aanstekelijke enscenering van Mozarts populaire opera is nu al kandidaat voor beste operaproductie van 2017.”

Lees de volledige recensie hier.

Recensie Cultureel Persbureau

“Don Giovanni van de Reisopera blinkt vooral uit in humor, dynamiek en levendig acteerwerk.”

Lees de volledige recensie hier.

Recensie Place de l’Opera

Twee Britse vrouwen maakten een nieuwe enscenering van Mozarts Don Giovanni. Lees hier het hele interview uit de Volkskrant.

Interview met regisseur Jo Davies & dirigent Julia Jones

Regisseuse Jo Davies vertelt meer over het verhaal en haar interpretatie ervan. Bekijk hier het hele interview.

Interview regisseuse Jo Davies

regie: Johanne Davis · muzikale leiding: Julia Jones · m.m.v. Het Orkest van het Oosten