Nationale Master Orkestdirectie

Nationale Master Orkestdirectie

Gratis concert in het kader van de Nationale Master Concertdirectie

Nationale Master Orkestdirectie

Gratis concert in het kader van de Nationale Master Concertdirectie

  • Woensdag 19 april 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 19 april 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Gratis concert in het kader van de Nationale Master Concertdirectie

De Nationale Master Orkestdirectie (NMO), een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en de Nederlandse orkesten biedt jonge dirigenten de gelegenheid de broodnodige vlieguren voor de orkesten te maken. De opleiding heeft tot doel om orkestdirigenten met een diploma Bachelor of Music op te leiden tot het hoge niveau dat vereist is om een professioneel symfonieorkest adequaat en artistiek verantwoord te kunnen leiden (hiermee onderscheidt de NMO zich van een Bachelor orkestdirectie, die dirigenten opleidt voor amateur- of jeugdorkesten). Bovendien beoogt deze opleiding een brug te slaan tussen de opleiding en het werkveld, ook met het oog op de verdere opbouw/uitbouw van het eigen professionele netwerk van de op te leiden dirigenten. Tenslotte leidt het tot een verrijking van het educatieve aanbod van de betrokken orkesten. De opleiding omvat een studie van twee jaar aan de twee conservatoria, waarbij beide instituten een gelijk deel van het onderwijs voor hun rekening zullen nemen. De studenten volgen, onafhankelijk van hun inschrijvingslocatie, hetzelfde curriculum en zullen dus reizen tussen de verschillende les- en praktijk-locaties. Talloze jonge dirigenten uit de hele wereld melden zich aan voor dit prestigieuze programma, waarvoor per jaar slechts twee studenten worden aangenomen.

Arjan Tien
Arjan Tien is sinds maart 2017 chef-dirigent en artistiek leider bij de Marinierskapel de Koninklijke Marine. Hij combineert deze positie met zijn werk als vakdocent bij het Conservatorium Maastricht en zijn werk als gastdirigent bij diverse orkesten. Arjan Tien zal bij dit NMO-concert een masterclass verzorgen.

Ryan Bancroft
Ryan Bancroft is een dirigent en instrumentalist die zichzelf in het bijzonder toelegt op de creatie en het in stand houden van moderne muziek. Hij behaalde zijn BFA en MFA aan The California Institute of the Arts in trompet en met minors in onder andere harp en fluit. Ook behaalde hij een MMus (Master in music) met lof bij The Royal Conservatoire of Schotland in orkestdirectie. Hij dirigeerde orkesten zoals het Royal Scottish National Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra en RedNote. In Schotland was hij ook actief als trompettist bij het BBC Scottish Symphony Orchestra.

Leonardo Sini
Italiaanse dirigent Leonardo Sini werd geboren in 1990 op Sardinië, waar hij zijn muziekstudie begon bij het Conservatory of Music “L. Canepa in Sassari als trompettist. Hij ontving diverse prijzen in nationale en internationale solo- en kamermuziekconcoursen en speelde in diverse ensembles. Van 2011 tot en met 2013 studeerde Leonardo bij the Royal Academy of Music in Londen,waar hij zijn mastergraad haalde in trompet. Hij studeert momenteel bij de Nationale Master Orkestdirectie met Jac van Steen, Ed Spanjaard en Kenneth Montgomery (Koninklijk Conservatorium Den Haag). en het Conservatorium van Amsterdam.

Programma
Stravinsky    De Vuurvogel:suite no.3 (1919)     
Debussy        Prélude à l’après-midi d’un faune     
Debussy        Trois Nocturnes: Fêtes