Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Mijn Ede

Noord Nederlands Toneel

Mijn Ede

  • Zondag 21 december 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“Theaterjuweeltje” (Dagblad van het Noorden*****)
‘Mijn Ede’ is het afgelopen twee jaar ruim 50 keer gespeeld in kleine theaters en buurthuizen in Groningen en Drenthe en twee keer in Stadsschouwburg. En iedere voorstelling was uitverkocht. Voor wie dit ‘theaterjuweeltje’ heeft gemist, hebben we goed nieuws: Marcel Hensema komt nog één keer terug in de Stadsschouwburg. ‘Mijn Ede’ is een ode aan het Groningen van Marcel Hensema’s jeugd. Ontroerend, innemend en met een prachtige beeldende kracht beschrijft hij het Groninger leven. Net zo als meester Ede Staal dat kon. Maar de charmante Hensema vertelt het niet in de vorm van een liedjesprogramma, maar verhaalt over de mensen die in de kroeg van z’n ouders kwamen. Alleen herkenbaar voor Groningers? Zeker niet!

Als toegift geeft Marcel Hensema een korte preview van Mijn Tweede, de nieuwe voorstelling die in januari 2015 in première zal gaan.

“meeslepend gebracht door een acteur die zijn verhaal met aangrijpende passie voor zijn publiek ontvouwt. Een stoet van soms bizarre danweer poëtische gebeurtenissen en personages trekken voorbij en als er al zoiets als Groningse humor en melancholie bestaan, dan valt alles hier prachtig op zijn plek.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

eindregie: Ola Mafaalani, tekst: Rik van den Bos, idee en spel: Marcel Hensema, muziekarrangementen: Robert van der Tol