Michael Zandl / Korzo

Michael Zandl / Korzo

Sawdust Symphonie

Michael Zandl / Korzo

Sawdust Symphonie

  • Donderdag 23 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In een maatschappij waarin ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt de eigentijdse circusvoorstelling Sawdust Symphony in op het menselijk verlangen om te creëren, om iets te maken.

Vakmanschap, circus en zaagsel

Circusartiesten Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck combineren hun gezamenlijke passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout om het proces van creatie te verbeelden: van idee tot eindresultaat, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. Drie geobsedeerde personages nemen het publiek mee in een unieke do it yourself-ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren. Sawdust Symphony is een intense dialoog tussen frustratie en euforie.

“Bij deze fabuleuze act, die balanceert tussen humor en poëzie, overheerst de geur van zaagsel. De performers timmeren en boren, schuren en slijpen. Theater versmelt met circus: er wordt gejongleerd met hamers, iemand staat ondersteboven in een emmer houtlijm. De voorstelling heeft een schitterend toneelbeeld en is zeer verrassend. Zo dansen spijkers als ontluikende bloemen, een kettingzaag wordt aangezwengeld. Als deze jongens hun veiligheidsbrillen tevoorschijn halen, moet je daar bij zijn.” 

NRC

“Sawdust Symphony is unique; I have not seen anything like it on stage, in the circus ring or anywhere else. There were echoes of Dada, Samuel Beckett and even Alien and there were moments of breath-taking brilliance, inspired originality and astounding wit. Brilliant, absolutely brilliant.”

– Arts Talk Magazine

“A symbiosis that couldn’t be more beautiful!”

– Vorarlberg Online

“The circus- and theatrical performance of the trio is phenomenal, stunning. We want to see more of this world of magical illusions!”

– Kultur (Zeitschrift für Kultur und Gesellschaft)

makers en performers: David Eisele, Kolja Huneck en Michael Zandl | artistiek advies: Lucho Smit en Darragh McLoughlin | geluidsontwerp: Juliano Abramovay en Lasse Munk | lichtontwerp: Sanne Rosbag | decorontwerp en special effects: Philipp Dünnwald en Michael Zandl | techniek: Wilbert van den Boogert en Roland Kumpl

 

 

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer