Michael Prins

Michael Prins

support: Venice Queen

Michael Prins

support: Venice Queen

  • Zaterdag 10 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 10 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00 tot 18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 2,50 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Michael Prins werd dit jaar gekroond tot ´De Beste Singer-Songwriter van Nederland´. Nadat hij dit televisieprogramma won en hij de opvolger werd van Douwe Bob, volgen de successen elkaar in rap tempo op. Zijn najaarstour was binnen no-time uitverkocht en zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’, waarop hij prachtige, ingetogen folksongs laat horen, bereikte de top 10 van de Album Top 100. In september stond Michael Prins al in De Oosterpoort als onderdeel van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ tour, in 2014 komt hij terug als hoofdact.

Al op zijn vijftiende stopt Michael Prins met school en gaat werken in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is. Prins groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie en lijkt dan ook voorbestemd hetzelfde pad te volgen. Na jaren van zoveel mogelijk optreden en muziek schrijven, volgt zijn doorbraak met zijn deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Hij doet auditie met het nummer ‘Close To You’ en raakt meteen een gevoelige snaar bij Eric Corton. Uiteindelijk wint hij het programma en is hij weer een stapje dichterbij zijn ultieme droom: een optreden op Glastonbury. Gelukkig komt hij eerst naar de Kleine Zaal!

Support: Venice Queen

De alternatieve popband Venice Queen is ontstaan aan de Herman Brood Academie. De muziek die ze maken doet denken aan acts als Massive Attack, Air & Radiohead.Het begin is alvast veelbelovend: na één studio opname en één optreden staat Venice Queen in het voorprogramma van Michael Prins.

” De liedjes vormen een verrassende eenheid en zijn uitgesproken evenwichtig. Dat belooft wat voor de toekomst”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Lust for Life (Harry de Jong)