Merals Harem

Merals Harem

Ochtendzee

Merals Harem

Ochtendzee

  • Vrijdag 11 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 11 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muziektheater over een beter leven
Actrice en zangeres Meral Polat, muzikale duizendpoot Beppe Costa en de mannen van meer dan duizend nachten bundelen hun krachten in de muziektheatervoorstelling ‘Ochtendzee’. In de muziek van Merals Harem weerklinkt de echo van beschavingen rondom de Middellandse Zee. Al duizenden jaren worden er verhalen verteld over migranten die het water overstaken, over avonturiers en botsingen tussen culturen. Immigratie is inmiddels de aanleiding tot verwoede maatschappelijk debatten. In het nieuws domineren de berichten over bootvluchtelingen, mensenhandel, integratieproblemen en asielbeleid.

Extra informatie

Dromen van een beter leven voor jezelf, voor je kinderen, de reis naar het nieuwe land die je blijvend zal tekenen: dit thema is nauw verbonden met de persoonlijke geschiedenis van de twee vocalisten: Beppe Costa kwam midden jaren tachtig naar Nederland uit Italië, Meral Polat heeft Koerdisch Turkse wortels.

De keuze van de Wijkjury Groningen
Deze voorstelling speelt nóg een keer in Groningen omdat hij door de Wijkjury gekozen is tot mooiste voorstelling van afgelopen seizoen!
“Muziek heeft geen land, geen taal, geen kleur en geen religie”- Bouchra
“Dit gaat zo direct naar mijn gevoel, altijd als ik verdrietig ben zet ik de radio hard aan en ga ik dansen”- Franciska

“Gedreven muziek met fraaie liederen afgewisseld met kleine scènes, soms komisch, soms ontroerend, rijgen zich aaneen tot prachtig poëtisch muziektheater.”

★★★★ Scenes.nu

“rijke muziekvertelling”

★★★ Theaterkrant

“De combinatie van haar ontwapenende podiumaanwezigheid en de ongelofelijke kracht van haar stem is overweldigend”

★★★ de Volkskrant

“Ochtendzee is zuiver muziektheater(…) met een schitterend mediterraan geluid. Swingend en opzwepend soms, met wilde drumsessies, maar ook weemoedig”

★★★ Parool