Matthias Goerne & Alexander Schmalcz

Matthias Goerne & Alexander Schmalcz

'De bariton van de 21ste eeuw'

Matthias Goerne & Alexander Schmalcz

'De bariton van de 21ste eeuw'

  • Donderdag 18 oktober 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 18 oktober 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

F. Schubert: o.a. Nacht und Träume, Im Abendrot, An der Mond, Ständchen, Der Schäfer und der Reiter, Herbstlied en An die Geliebte

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Er is voorafgaand aan dit concert een gratis inleiding door Paul Herruer. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht, bel de kassa op 050-3680368.

“Dé bariton van de 21ste eeuw” (Het Parool)
Sinds 1988 is Matthias Goerne bezig met het opnemen van liederen van de grootmeester Franz Schubert. Zijn opnames krijgen wereldwijd zeer lovende recensies en men is het eens: Goerne is de beste Schubertzanger die er op dit moment te vinden is. Bij iedere trilling van zijn stembanden brengt de Duitse zanger de negentiende-eeuwse romanticus tot leven. In het lage register is Goerne adembenemend, in de hogere regionen voor een bariton ronduit sensationeel. Zijn meest recente opname, ‘Nacht und Träume’, vormt tijdens dit concert de rode draad. Der Tagesspiegel omschreef een recital van Goerne als “Eine Sternstunde, einen Abend, der sich tief ins Gedächtnis einbrennt”. Klinkt dat niet als een heerlijke belofte voor dit concert?

“Het unieke van Goerne zit ‘m in de onveranderlijke hoge kwaliteit. Weinig zangers beschikken over het amalgaam dat een stem kan laten spreken, van kleur verschieten en zingen tegelijk.” (de Volkskrant)

Schubert: o.a. Nacht und Träume, Im Abendrot, An der Mond, Ständchen, Der Schäfer und der Reiter, Herbstlied en An die Geliebte

Matthias Goerne, bariton
Alexander Schmalcz, piano