London Philharmonic Orchestra

London Philharmonic Orchestra

met klarinettist Roeland Hendrikx

London Philharmonic Orchestra

met klarinettist Roeland Hendrikx

  • Zaterdag 15 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het London Philharmonic Orchestra behoort net als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Berliner Philharmoniker tot de allerbeste orkesten ter wereld.

Het stond onder leiding van legendes als Sir Thomas Beecham, Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti en Kurt Masur. Bijna zeven jaar na hun eerste concert in Groningen (begin februari 2015) komen de Britten voor de derde keer naar De Oosterpoort, ditmaal in gezelschap van de Belgische klarinettist Roeland Hendrikx. De leiding is in handen van dirigent  Edward Gardner.

Mozarts geliefde klarinetconcert

Op het programma staat onder meer Mozarts geliefde Klarinetconcert, geschreven voor Anton Stadler (1753-1812), virtuoos van het eerste uur op het toen nog vrij nieuwe instrument. Het werk is te vinden op de prachtige, internationaal lovend ontvangen cd Dedications – works for clarinet and orchestra, die Roeland Hendrikx in 2018 opnam met het LPO. Daarnaast hoor je Elgars Enigma Variaties, veertien door mysterie omgeven stukken waarmee de Britse componist internationaal doorbrak. Met name de negende variatie, Nimrod, is geliefd.

“Mozarts Klarinetconcert krijgt hier absoluut een topuitvoering.”
De Gelderlander over de cd Dedications – works for clarinet and orchestra

Programma
Wagner: Ouverture Tannhäuser
Mozart: Klarinetconcert in A
Elgar: Enigma Variaties

dirigent: Edward Gardner | klarinet: Roeland Hendrikx

London Philharmonica Orchestra 27 April 2019
Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer