KVS, Les Ballets C de la B & A.M. Qattan

KVS, Les Ballets C de la B & A.M. Qattan

Badke

KVS, Les Ballets C de la B & A.M. Qattan

Badke

  • Zaterdag 23 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 23 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Deze voorstelling is de keuze van programmeur Henk Kuiper. Lees hier waarom hij vindt dat je ‘Badke’ echt niet mag missen!

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding, waarbij dramaturge Hildegard De Vuyst en choreografe Rosalba Torres Guerrero geinterviewd worden. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Na afloop is er in de zaal ook nog een kort nagesprek met de dansers.

Click here for the english version.

Palestijnse dansers bij legendarische C de la B
Tien Palestijnse dansers presenteren in ‘Badke’ met een eigenzinnige mix van moderne dans, hiphop, circus, capoeira en volksdans een andere kijk op de dabke, een Palestijnse volksdans. Les Ballets C de la B werd in 1984 opgericht door Alain Platel en wordt vaak in één adem genoemd met Wim Vandekeybus, Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Lauwers en Jan Fabre, artiesten die in de jaren tachtig verantwoordelijk waren voor groot en wereldwijd Vlaams theatersucces. De groep maakt internationaal faam met een bijna surrealistische mix van hedendaagse dans, teksttheater en muziek. Sinds 2006 werkt het gezelschap regelmatig samen met jonge Palestijnse podiumkunstenaars.

De Zwitserse pers schreef naar aanleiding van de wereldpremière in Zürich:

“overweldigende vitaliteit…een tornado van dansplezier, bewegingsfantasie en virtuositeit” – Tages Anzeiger

 “een dansvoorstelling als vuurwerk, dit krijgt men maar zelden in Zürich te zien” – Neue Zürcher Zeitung

 “Even krachtig als speels” – Basler Zeitung

De voorstelling is onderdeel van Dancing on the Edge Festival 2013 www.dancingontheedge.nl“. Dancing on the Edge is hèt festival voor actuele en eigentijdse kunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een platform voor kunstenaars uit de regio om te tonen wat hen beweegt. Theater, dans, multimedia installaties, films en muziek van artiesten uit onder andere Palestina, Marokko, Tunesië, Iran, Syrië en Egypte. Een Arts & Minds programma biedt context en verdieping. November 2013 in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en extra vertoningen in Enschede en Groningen.

‘Energiek, ongedwongen, saamhorig, dat zijn de etiketten die hier passen. (…) De dabke is vermaak, maar ook een manier om de realiteit te overschreeuwen. Een levenslijn en een gesel die de dansers op de rand van de uitputting brengt.’
Lees hier de volledige recensie.

★★★★ De Volkskrantdoor
Mirjam van der Linden

‘Volks of niet, het aanstekelijke dansplezier van Badke, dat ook afstraalt van de vrolijke gezichten van de dansers, sleept het publiek gemakkelijk mee in een aangename trance.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Theaterkrant.nldoor
Moos van den Broek

gecreëerd met & uitgevoerd door: Samaa Wakim, Ashtar Muallem, Fadi Zumord, Maali Hamdan, Mohammed Smahneh, Samir Samahneh, Atta Khattab, Yazan Iwidat, Salma Ataya, Farah Saleh 

creatie: Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero & Hildegard De Vuyst

productie: KVS, les ballets C de la B & A.M. Qattan Foundation 
coproductie: Zürcher Theater spektakel, les Théâtres de la ville de Luxembourg