Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Tegenwind

Lenette van Dongen

Tegenwind

  • Zaterdag 2 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Op een verlaten strand loopt een vrouw keihard te zingen, maar niemand die het hoort. Het kan haar niet schelen, want zij zingt niet langer voor een ander! Ze zingt omdat er eindelijk weer een lied in haar ziel klinkt. Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de Grote Stad om in een Dorp dicht bij Zee haar rust te vinden. Terug naar de Natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger…?
Cabaretière, presentatrice en zangeres Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling ‘Tegenwind’ de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“Alles is hilarisch of pijnlijk herkenbaar. Haar grote kracht is dat ze ons ruim anderhalf uur uitermate op ons gemak laat voelen in ‘haar huiskamer’.”

★★★★ Theaterkrant

“Inmiddels is Van Dongen ‘wensloos gelukkig’ en ook dat is duidelijk terug te zien in haar nieuwste programma Tegenwind. (…) Ze stuitert over het podium om al zing-zeggend aan te tonen dat het geluk haar niet is komen aanwaaien en hoe haar bucketlist een fuckitlist is geworden. (…) Met haar flexibele yogalijf kan ze met rechte rug niet alleen haar toekomst, maar ook haar theatertournee vol vertrouwen tegemoet zien.”

★★★★ Telegraaf

“Als een van de weinigen in het genre weet Lenette van Dongen haar publiek werkelijk mee te nemen in haar vertelling. Ze neemt de zaal in vertrouwen en schept een aangenaam soort intimiteit, waarin haar verhalen perfect gedijen. Bovendien bezit ze de relativering en zelfspot die nodig zijn om een betrekkelijk serieus thema theatrale lichtheid te geven. Zo is haar geploeter in de tuin – van Dongen ontbeert groene vingers – van hoog hilarisch gehalte (…) Tegenwind, de tiende solovoorstelling van Lenette van Dongen, behoort tot de allerbeste uit haar oeuvre.”

★★★★ Algemeen Dagblad

“Lenette van Dongen heeft wel meer terugveroverd. Op zichzelf, want dit is psychoanalytisch cabaret over de worsteling met de eigen identiteit. (…) Van Dongen is gescheiden, verhuisd van de stad naar een dorp en op haar 57ste gelukkiger dan ooit. Dat geluk wil ze delen en daarin slaagt ze volledig. Dit feelgoodcabaret heeft het effect van lichttherapie bij een winterdepressie. (…) Haar behandeling van de ‘bucketlist’ is sleets en in haar navelstaarderij walst ze over de problemen van de wereld heen. Maar daar staan veel mooie zinnetjes, doorleefde verhalen en aanstekelijke clownerie tegenover. (…) Zo gepassioneerd dat je het gelooft bezingt Van Dongen de eigenaardigheden van het dorpsleven, de lol van tuinieren en verbouwen, en een levenslange vriendschap.”

★★★★ NRC