Lebbis

Lebbis

De Bovengrens

Lebbis

De Bovengrens

  • Zaterdag 2 juni 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 juni 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Lebbis is in vorm” (de Volkskrant ****)

De ondergrens kennen we allemaal, maar nu gaat Lebbis – met ons – op zoek naar ‘De Bovengrens’. Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachtewisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon omdat het kan. Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen en waarom, en waar het heen gaat.

“Lebbis is in vorm en weet zijn boodschap haarscherp en humoristisch te verwoorden. Slimme en subtiele redeneringen. (…) De gedreven verteller weet als geen ander hoe hij zijn boodschap moet overbrengen.”

★★★★ de Volkskrant

“Lebbis levert op overtuigende wijze kritiek op de menselijke domheid. Hij heeft veel pijnlijk-grappige voorbeelden van de menselijke domheid en wisselt zijn tirades tegen aandeelhouders en verzekeringsagenten af met luchtige verhalen waarin hij zijn zoektocht naar een bewustere omgang met de wereld prachtig invoelbaar maakt en waarin ook de hoop op een betere toekomst doorklinkt.”

★★★★ NRC

“Lebbis beargumenteert overtuigend. (…) Hij werkt de thematiek ontzettend goed uit. Aan de ene kant zeer vurig, aan de andere juist erg empathisch. (…) Het lichaam mag op zijn retour zijn, de geest is dat gelukkig nog niet.”

Parool