Laura van Dolron

Laura van Dolron

WIJ

Laura van Dolron

WIJ

  • Woensdag 7 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 7 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Ik stel me voor dat er een terrorist voor mijn neus staat. Hij is bereid te sterven voor waar hij in gelooft. Hij vraagt mij, terwijl hij wat rommelt aan zijn bomgordel, “Waar staan jullie voor?” Waar WIJ voor staan… het is zo vanzelfsprekend dat ik het niet meer kan uitleggen…”

Laura van Dolron staat bekend om haar frisse, eerlijke stand-up filosofie voorstellingen. Humor en diepgang wisselen elkaar in razend tempo af. Na haar succesvolle voorstelling Liefhebben, waarin Laura onderzocht wat liefde is, gaat zij nu een dubieuzer begrip te lijf. Ze vraagt zich af wat we bedoelen als we WIJ zeggen. Wie zijn WIJ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke WIJ? En gaat het lukken om te erkennen dat “zij” bij ons horen? WIJ is een confronterende maar helende voorstelling over de gevaren en geneugten van ons “wij gevoel”.

In de pers

★★★★ Scenes
“Waar staan WIJ voor? Wat is onze identiteit? Van Dolron maakt dit veelomvattende en moeilijke thema echter niet te zwaar en abstract. Met goed getimede droge humor, het aanspreken van het publiek en het langskomen van onderwerpen als de drol-emoticons op Whatsapp en een speech van Kate Winslet blijft de vaart er in.”

Cleeft
“Pure tekst, herkenbaarheid en een klein beetje humor maken ‘WIJ’ een hele mooie, typische Laura van Dolron-voorstelling.”

★★★ de Volkskrant
“Op z’n Van Dolron’s – prettig onnadrukkelijk, soms ironisch, nooit cynisch – fileert ze deze ‘wij’… De conclusie van WIJ is troostend”

Luister twee radio-interviews terug met Laura van Dolron in de programma’s Nooit Meer Slapen en Brainwash Radio