Kraantje Pappie & Fata

Kraantje Pappie & Fata

Kraantje Pappie & Fata

  • Zaterdag 19 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00 tot 18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 2,50 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

 Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Kraantje Pappie

De Groningse rapper Kraantje Pappie brak ruim twee jaar geleden door bij het grote publiek met de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’. Zijn vaak humoristische teksten en messcherpe flow in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Noisia bleek een gouden greep. Nu maakt hij zich op voor de release van ‘Crane II’, wederom geproduceerd door de mannen van Noisia. De eerste single ‘Met Z’n Tweeën’ was al 3FM Megahit en het album verschijnt op 14 maart via Noahs Ark / Universal .

Sinds zijn landelijke doorbraak deed Kraantje ruim 200 shows, van poppodia tot aan grote festivals als Rock Werchter en Lowlands. Ook deed hij afgelopen zomer een tour langs de populaire vakantiebestemmingen als Lloret de Mar en Sunny Beach. De liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mc Fiddox en DJ Nitty Wow, staat dan ook als een huis. Eind 2012 verkocht Kraantje de Kleine Zaal nog uit met de Semi-Bekend tour en vanavond komt hij de release van ‘Crane II’ vieren in zijn thuisstad.

FATA

FATA uit Deventer is andere koek. Een groep vrienden bestaande uit Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbusch die staat voor positieve, soulvolle en realistische hiphop. In het verleden oogstte FATA veel lof onder collega-artiesten met de releases van de EP’s ‘Gewoon BAM’ en ‘Krabbels’. Nu hebben de heren getekend op Kraantje Pappie’s nieuwe label Bankpioniers en afgelopen week presenteerden ze hun debuutalbum ‘Jongvolwassen’ in een uitverkocht Burgerweeshuis in Deventer. De eerste single ‘Geile Donder’ groeide uit tot een bescheiden radiohit en het album zelf piekte op #2 op de 3voor12 Luisterpaal.

Supports

Jeftuz
Jeftuz is al enkele jaren bezig met het maken van zijn eigen producties (r&b/hiphop) maar de laatste tijd maakt hij ook furore met de remixes die hij maakt van bestaande nummers. Zo werd zijn versie van Justin Bieber’s ‘All That Matters’ alleen al bijna een half miljoen keer gestreamed op Soundcloud. Hiernaast concentreert Jeftuz zich de laatste tijd ook op het ontwikkelen van zijn eigen dj-sets. Een Jeftuz dj-set bestaat uit een mix van bestaande nummers en zijn eigen producties/remixes, waarin hij voornamelijk zijn r&b nummers draait. ”Babymaking music”, zoals hij het zelf omschrijft.

Roëndy Rosanjo
Roëndy Rosanjo maakte jaren deel uit van het productie/DJ-duo Kawe, voorheen bekend als Kassem & Wenki. Roëndy stort zich nuvolledig op zijn werk als producer en DJ. Als producer maakt Roëndy energieke EDM nummers en hij draait tegenwoordig wekelijks op diverse feesten in Groningen, waar hij het publiek trakteert op een flinke portie house, dance, club, dancehall, trap en moombahton. Voor een energieke, strakke, dansbare en eclectische DJ-set ben je Roëndy Rosanjo dus aan het goede adres.

”een combinatie van pakkende refreinen, scherpe bars en kleurrijke producties.” Lees de volledige recensie

★★★★ FATA – ‘Jongvolwassen’ recensie door Statemagazine

“Zoals op Pappie’s vorige album en eerder uitgebrachte EP’s komt ook dit keer duidelijk naar voren dat Van der Zouwen een echte feestganger is. We kunnen er niet omheen dat hij technisch gezien tot een van de beste hoort en dat er vaak nog lekker inwrijft bij de concurrenten (Ik Ren Dit en Onder Water).”

★★★ Album recensie The Post Online