Juilliard Opera

Juilliard Opera

Rinaldo (Handel)

Juilliard Opera

Rinaldo (Handel)

  • Dinsdag 2 juni 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 2 juni 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Julliard 415 is het barokensemble van The Juilliard School of Music uit New York, ’s werelds meest prestigieuze conservatorium. De groep treedt wereldwijd op en werkt regelmatig samen met grote namen uit de oude muziek, zoals Rachel Podger, Jordi Savall en Masaaki Suzuki. In juni 2020 brengt het gezelschap samen met de beste zangers van het wereldberoemde instituut een concertante uitvoering van een van Händels geliefdste opera’s.

Nog maar 26 jaar was Händel toen hij Rinaldo schreef, zijn eerste opera voor het Engelse publiek. Om zeker te zijn dat het een succes zou worden, gebruikte hij aria’s die hij eerder in Italië had geschreven en daar zeer enthousiast waren ontvangen. En een succes werd het. Nooit eerder hadden de achttiende-eeuwse Londense bezoekers zo’n spectaculaire opvoering van een Italiaanse opera beleefd als bij de wereldpremière van Rinaldo op 24 februari 1711.

Asian Glories (Streetfood)

Asian Glories (Streetfood)

Deel gezellig een plank vol Aziatisch streetfood (vlees of vega) met gebakken rijst, groenten en een korianderdip. Probeer de zoete sticky varkensbuikspek, Thai Panang rode curry en viskoekjes. Of ga voor de vegetarische plank met dim sum, udon noedels met paddenstoelen, tempeh en sojaboontjes in oosterse bouillon en spinazie curry met naanbrood. Bestel direct samen met je kaarten (€ 17,50) of los als je al kaarten hebt.

Nicholas McGegan conducts Juilliard 415 in works by Haydn and Telemann 11-16-15
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

muziek: George Friedrich Händel ∙ dirigent: Nicholas McGegan

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe