Joost

Joost

Support: Rarri Jackson en Mick Spek

Joost

Support: Rarri Jackson en Mick Spek

  • Vrijdag 1 februari 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal
  • 19:00: Zaaldeuren open
  • 20:00: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zeggen wij Joost, dan zeg jij EenhoornJoost. En we geven je gelijk hoor: allemaal leerden we hem kennen door zijn altijd heerlijke video edits op YouTube. Geloof ons als we zeggen dat zijn nieuwe alterego Joost minstens net zo vet is als EenhoornJoost, en misschien nog wel beter. Het samen laten gaan van zijn voorliefde voor beeldmaken en zijn passie voor muziek is als een perfect huwelijk. 1 februari staat deze Scandinavian boy in De Oosterpoort! Hij neemt Rarri Jackson, Mick Spek en DJ Wouter mee als supports.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Een tweede kans

Ruim een jaar geleden gooide hij een groot deel van zijn tienjarige YouTube-archief in de prullenbak om plek te maken voor Joost 2.0. ‘’Ik maakte video’s voor de menigte, echt YouTube-YouTube: “Hee jongens waddup, vandaag ga ik dit en dat doen”, terwijl ik juist ben ontdekt omdat ik dat níet deed. Ik beperkte mezelf in mijn creativiteit.’’ (CJP) Even liet Joost niks meer van zich horen, maar kwam daarna terug met iets dat meer Joost is. ‘’Het is rauwer geworden, wat meer art.’’

Dakloos

Het succes van rapper Joost startte begin dit jaar toen hij even dakloos was. Nou klinkt dat dramatischer dan het in de praktijk uitviel. En het duurde ook maar een maandje. ‘’Ik had niet goed in mijn agenda gezet wanneer ik mijn huis uit moest, en dan heb je ook niet snel iets anders. Maar ik heb veel vrienden bij wie ik terecht kon, of op kantoor. Het werd gewoon een running gag: Joost is dakloos. Dus heb ik er ook maar een muzikaal project van gemaakt.” (Leeuwarder Courant) Dit project leidde tot debuut-EP Dakloos dat 2 miljoen streams scoorde. Zo rolt Joost, opgegroeid in de Friese dorpjes Britsum en Stiens, langzaam in de wereld van Nederlandse rap.

In de lift

Na zijn debuut-EP Dakloos, bracht hij vorig jaar de mixtape Scandinavian Boy uit, die 3,6 miljoen streams wist binnen te slepen. Een tour door het hele land als voorprogramma van Donnie smaakte absoluut naar meer. Nu is is het podium helemaal en tijd voor zijn eigen shows. Shows waarin oprechte liefde en kennis van hiphop zich uiten, maar waarin Joost tegelijkertijd ook continu clichés uit het genre op de hak zal nemen.

Hij heeft zich al laten horen met een EP en twee mixtapes. Naast zijn nieuwe boek Albino, komt hij eind 2018, met dan toch echt zijn eerste échte album. Dit album gaat hij vieren met een clubtour. Wij kunnen niet wachten!

Rarri Jackson & Mick Spek

Rarri Jackson van de Anbu Gang, ook bekend als die charmante guy, is een opkomende rapper uit Woensel die op tour gaat met Joost! Hij was al te horen op de albums van Anbu zoals Nachtleven en Zonnige Zuiden. Rarri staat bekend om zijn kleurrijke sound met vage teksten.

Ook Mick Spek, een opkomende artiest uit Katwijk, mag met Joost mee on tour. In oktober bracht hij als zanger/rapper zijn mixtape Mick Spek uit en eerder produceerde hij voor o.a. Hef, Paul Sinha, Joost en Donnie. De Mick Spek mixtape is een combinatie van energieke, vrolijke, maar ook diepgaande liedjes in een eerlijk jasje.

LET OP: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen

Lees hier meer over Joost

 

”Joost is dom op een slimme manier.” Lees hier de volledige recensie.

Concertrecensie Joost op Lowlands 2018 (3voor12)

”Er is veel kritiek op vloggers-turned-rappers, maar dat is bij Eenhoornjoost niet van toepassing. Waarom niet? 1. Eenhoornjoost is geen vlogger en 2. He’s really making a difference.” Lees hier de volledige recensie.

Recensie over Joost (BALINNN)