Joost Willemze

Joost Willemze

Joost Willemze

  • Zondag 21 april 2024
  • SPOT/ Informatieloods, Zaanstraat
  • 14:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 21 april 2024
  • SPOT/ Informatieloods, Zaanstraat
  • 14:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Joost Willemze is een van de grootste harptalenten in Nederland en zou zomaar eens in de voetsporen van grootheden als Lavinia Meijer en Remy van Kesteren kunnen treden. Afgelopen voorjaar won hij de Dutch Classical Talent Award. Tijdens de finale in het Utrechtse TivoliVredenburg speelde hij de andere finalisten – die ook allemaal te zien waren in De Oosterpoort – naar huis.

Zijn opmerkelijke muzikale reis begon op zestienjarige leeftijd, toen hij de eerste prijs won tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. Al snel volgde er meer. In 2018 kwam Joost als winnaar uit de bus op het Internationaal Harpconcours in Porto, een jaar later kwam, zag en zegevierde hij in het Italiaanse Suoni d’Arpa. Het jaar 2022 markeerde een nieuwe mijlpaal. Onder de vlag van AVROTROS Klassiek Presenteert verscheen zijn debuutalbum, gevolgd door een succesvolle tournee en – jawel – nog meer prijzen. Zo ontving hij in augustus 2023 de Grachtenfestivalprijs. Als winnaar krijgt Joost carte blanche om een programma samen te stellen voor de volgende editie van het Amsterdamse festival, in augustus 2024. Zijn plannen: recitals in het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum en optreden met het Koninklijk Concertgebouworkest. Maar eerst komt Joost ‘gewoon’ naar de informatieloods aan de Zaanstraat in Groningen voor een intiem concert.

Mini-concerten in het Stationsgebied

SPOT Groningen presenteert de komende maanden in de informatieloods in het Stationsgebied een serie pop-up miniconcerten. De informatieloods is bedoeld als informatiepunt omdat er de komende jaren veel te gebeuren staat in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk Spoorkwartier waar mogelijk muziekcentrum De Nieuwe Poort (werktitel) verrijst. De komende maanden vinden er meer intieme, kleinschalige pop-up concerten plaats in de loods. De toegang bedraagt € 2,50 incl. koffie/thee.

Programma
J.S. Bach: Franse Suite No. 6 in E majeur, BWV 817
S. Natra: Prayer
J. de la Presle: LE Jardin Mouillé
W.A. Mozart: Fantasia in d-klein, K 397 (arr. Julia Rovinsky)
H. Renié: Pièce Symphonique en trois épisodes
E. Parish-Alvars: Fantaisie sur Luca di Lammermoor
Marcel Grandjany: The Colorado Trail