Jette Derlagen

Jette Derlagen

Paramaribo-Texel

Jette Derlagen

Paramaribo-Texel

  • Dinsdag 15 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 15 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen op muziek van Beppe Costa
Leny Breederveld en Helen Kamperveen spelen in ‘Paramaribo-Texel’ twee vrouwen die de oceaan oversteken. De een reist van Nederland naar Suriname, de ander volgt de omgekeerde route. Beiden ondergaan gevoelens van verlies, verandering, ontdekking en overgave, sentimenten die ze bij hun ‘toevallige’ ontmoeting in elkaar herkennen. Er is heimwee naar wat geweest is, maar er is vooral de hoopvolle verwachting van een nieuw begin. Door alles heen klinkt de muziek van Beppe Costa. De voorstelling is gebaseerd op de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en regisseur Jette Derlagen.

“Het resultaat is een subtiele vertelling waarin tragiek humor kan worden.”

★★★★ Scènes

“Paramaribo-Texel is zo’n voorstelling waarvoor het al even gruwelijke woord ‘hartverwarmend’ lijkt uitgevonden, maar alle promotieblurb terzijde is dit ook gewoon een tedere en goedgemaakte theatervoorstelling. Paramaribo-Texel is af.”

★★★ Theaterkrant

“Twee actrices, beiden relativerend, kijken speels terug en vertellen een groot verhaal. Grappige dialogen die zonder dat het ooit zwaar wordt, raken aan grote onderwerpen.”

★★★★ de Volkskrant

“Het contrast tussen nuchter en uitbundig, bedachtzaam en impulsief, Paramaribo – Texel zorgt voor veel hilariteit.”

Parool

Concept: Jette Derlagen en Helen Kamperveen ∙ Tekstbijdrage: Bodil de la Parra ∙ Spel: Leny Breederveld en Helen Kamperveen ∙ Muziek: Beppe Costa