Jan Beuving

Jan Beuving

Rotatie (reprise)

Jan Beuving

Rotatie (reprise)

  • Vrijdag 6 september 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Wiskundige Jan Beuving kreeg voor zijn bejubelde programma Raaklijn de Neerlands Hoop. Met Rotatie is hij genomineerd voor de Poelifinario:
Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen“, aldus de jury.

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of jij duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Heeft hij deze keer een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke

”Met wiskundige begrippen probeert Jan Beuving in zijn ijzersterke nieuwe show Rotatie greep te krijgen op de wereld. Hij is origineel, grappig en ontroerend. En er zitten ongelooflijk veel perfecte liedjes in…prachtige composities van pianist Tom Dicke.”
★★★★★ NRC Handelsblad

“Beuving is een taalgrootmeester als Drs. P, die de taalpuzzels met vernuft en fantasie weet te ontrafelen…Voeg daarbij de muziek van Tom Dicke (..) en je komt uit bij een programma dat de perfectie benadert.”
Theaterkrant

“Jan Beuving (..) bewijst dat je ook met wiskunde en algebra een erg grappig, inhoudelijk interessant en goed doortimmerd cabaretprogramma kunt maken.”
★★★★ De Telegraaf

Frietje Baxbier met Stoof

Frietje Baxbier met Stoof

In de schouwburg kun je ook lekker eten! Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke portie stoof –vlees of vega– in Groninger Baxbier met biologische frieten in het Theatercafé. Bestel direct samen met je kaarten (€ 13,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.