Jakop Ahlbom

Jakop Ahlbom

BUG / Tracy Letts

Jakop Ahlbom

BUG / Tracy Letts

  • Vrijdag 2 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 2 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Origineel muziektheater
Jakop Ahlbom heeft een unieke stijl, waarin hij theater, mime, dans en illusionisme vermengt. Het resultaat is verrassend, ontroerend en grappig. Dit keer werkt Ahlbom met een tekst van de Amerikaanse succesauteur Tracy Letts, die twee jaar geleden bekend werd bij Nederlandse theaterliefhebbers door de opvoering van zijn ‘Augustus: Oklahoma’ door De Utrechtse Spelen. In de psychologische thriller ‘BUG’ maken we kennis met Agnes, een gescheiden vrouw die zich in een motelkamer schuilhoudt voor haar gewelddadige ex. Ze vindt troost bij Peter. Wanneer hij ongedierte in de kamer ontdekt, belanden ze in een paranoïde spiraal van angst en achterdocht.

 

 

Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen en bekijk het overzicht van ‘Reis om de wereld’.

‘’ Hun subtiele spel past bij een spannende sciencefictionfilm, hun steeds grotesker strijd bij een aanstekelijke komedie. Trouwens nog nooit zoveel publiek zien overvallen worden door plotselinge jeuk.’’

★★★★ Recensie NRC

Door Robbert van Heuven

“Ahlbom biedt Letts toneeltekst theatraal tegenwicht door te doen waar hij goed in is: sfeervolle, donkere beelden creëren waardoor in Agnes kamer niets is wat het lijkt.”

★★★ Recensie Trouw

De makers:
Tracy Letts – auteur
Jakop Ahlbom – regie en beeld
Tamar van den Dop, Bram Coopmans, Sofieke de Kater en Reinier Schimmel – spel
Leonard Lucieer / Alamo Race Track – muziek