Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

  • Zondag 13 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het 9-koppige gezelschap Jaga Jazzist waait als een frisse Noorse wind door het muzieklandschap. Gedreven door een drang naar experiment en vernieuwing brengt de groep een unieke sound waarin jazz en psychedelica naadloos in elkaar overvloeien.

De invloeden van Jaga Jazzist zijn nagenoeg ontelbaar, maar vergelijkingen met Sun Ra, Tame Impala, STUFF. en Aphex Twin zijn nooit ver weg. Al vanaf de oprichting van de band door de destijds 14-jarige Lars Horntveth maakt de groep indruk met hun genre overstijgende akoestisch-elektronische jazz. Nadat de groep in 2002 de Best Jazz Album of the Year Award won, maakte de rest van de wereld kennis met hun unieke psychedelische sound.

Verplaatst

Dit concert is verplaatst van 19 april naar 13 februari 2022. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

Rockit presents

Rockit presents

SPOT Groningen presenteert een aantal concerten onder de noemer ‘Rockit Presents’. Wanneer een concert aan Rockit wordt verbonden, staat kwalitatief hoogstaande jazz centraal, soms in een gedurfde combinatie met een ander genre. Bekijk hier welke artiesten er binnenkort naar Groningen komen.

Pyramid

Op 7 augustus presenteert Jaga Jazzist het langverwachte nieuwe album Pyramid. Het album is is gemaakt in samenwerking met Brainfeeder, het label van Flying Lotus waarop onder andere ook Thundercat zit aangesloten. Het is het eerste album waarvan Jaga Jazzist de productie volledig zelf in handen nam, waardoor de bandleden de vrijheid hadden om zonder compromissen een uniek muzikaal universum op te bouwen. Met intussen bijna vier decennia ervaring is Jaga Jazzist een sensatie die je live niet mag missen!