Jacques Thibaud Ensemble

Jacques Thibaud Ensemble

met o.a. fluitiste Eleonore Pameijer

Jacques Thibaud Ensemble

met o.a. fluitiste Eleonore Pameijer

  • Dinsdag 12 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 12 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Mozart: Fluitsonate, KV 14 / Mozart: Serenade in C, KV 439B / Mozart: Pianotrio in G, KV 564 / Mozart: Symfonie nr. 41 ‘Jupiter’ (arr. J.N. Hummel)

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Kamermuziek van Mozart
Het Jacques Thibaud Ensemble brengt een programma dat geheel gewijd is aan Wolfgang Amadeus Mozart. Het ‘Pianotrio in G’ is een mooi voorbeeld van zijn prachtige kamermuziek. Bijzonder is de bewerking die Johann Nepomuk Hummel maakte van Mozarts laatste symfonie, ‘Jupiter’, een meesterwerk waarin alle kennis en talent van het Weense genie lijken samen te komen. Arrangementen van grote symfonische muziek voor klein ensemble waren tot begin vorige eeuw vaak de enige manier om die werken bij het grote publiek bekend te maken. Hummel bewerkte verschillende orkeststukken van Mozart, voor piano, viool, cello en dwarsfluit. Hij deed dat met zoveel smaak en toewijding aan Mozarts origineel, dat zijn arrangementen nog steeds een genot zijn om te beluisteren. Lees hier alvast het programmaboekje.