Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Romeo & Julia / Shakespeare

Het Zuidelijk Toneel

Romeo & Julia / Shakespeare

  • Donderdag 19 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 19 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tijdloze klassieker
Lucas De Man regisseert het beroemdste liefdesverhaal uit de theatergeschiedenis. Hij behoudt de taal, de plot en de traditie van het origineel, maar zet een team van dertigers op de planken. Een generatie die net als De Man (1982) zelf is opgegroeid in grenzeloze vrijheid. Voor het eerst is een generatie zélf verantwoordelijk voor zijn geluk. Maar wat kies je als alles kan? Via Shakespeare laat De Man zien hoe zijn leeftijdsgenoten worstelen met haar dromen, verwachtingen en angsten op het gebied van liefde en identiteit. Een zoektocht waar uiteindelijk iedereen mee te maken krijgt – in zijn eigen leven of dat van zijn (klein)kinderen.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

“An Hackselmans is een mooie, sterke, denkende Julia. Haar vertrouwenspersoon is hier haar beste vriendin en geen verzorgster, wat de relatie tussen de twee vrouwen veel eigentijdse dynamiek geeft en duidelijk maakt dat Julia een volwaardig leven heeft waar nu alleen nog de liefde aan ontbreekt.”

★★★ Theaterkrant

tekst: William Shakespeare ∙ bewerking: Tom Blokdijk en Lucas De Man ∙ regie: Lucas De Man ∙ spel: Sanne den Hartogh, An Hackselmans, Nik van de Berg, Eva Meijering e.a. ∙ muziek Nik van den Berg en band