Het Toneel Speelt / Anne Wil Blankers

Het Toneel Speelt / Anne Wil Blankers

Carine Crutzen e.a. / Een Sneeuw

Het Toneel Speelt / Anne Wil Blankers

Carine Crutzen e.a. / Een Sneeuw

  • Vrijdag 8 mei 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 8 mei 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een Nederlandse toneelklassieker
Het Toneel Speelt voert ‘Een Sneeuw’ van PC Hooftprijswinnaar Willem Jan Otten op met een indrukwekkende cast, met onder meer Anne Wil Blankers, Carine Crutzen en Marisa van Eyle. Er wordt een verjaardag gevierd van een man die niet kan praten. Het is misschien zijn laatste verjaardag. Maar daarover praat niemand. En er is meer waarover niet gepraat wordt. De herinneringen aan het kamp in Indië bijvoorbeeld. En zo wordt het leven van de naoorlogse generatie beheerst door een verleden dat niet van haar is.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

“Mette Bouhuijs regisseert hier een enscenering van Een sneeuw die volledig aan de signatuur van Het Toneel Speelt voldoet. Een kwalitatieve productie, een vermakelijk feestje met een sluimerend onderbuikgevoel.” (…) “Verder vermaakt het stuk en schuurt het, worden de rollen goed en smaakvol gespeeld. Niks op aan te merken eigenlijk.”

 

★★★★ Theaterkrant

“Anne Wil Blankers vertolkt met stijl en verve de grande dame als een enfant terrible.” (…) “Een sleutelrol vervult Fockeline Ouwerkerk als de prille schoondochter Josée, die in alle onschuld blijft vragen naar dat stilgehouden verleden. Zij slaat de brug tussen vroeger en nu.”

★★★★ NRC

“Het levert een voorstelling op waarbij ieder woord, ieder detail en iedere stilte raak is en raakt.”

★★★★ Telegraaf

tekst: Willem Jan Otten • regie: Mette Bouhuijs • spel: Anne Wil Blankers, Joop Keesmaat, Marisa van Eyle, Bart Klever, Benja Bruijning, Carine Crutzen, Fockeline Ouwerkerk, Anne Lamsvelt e.a.