Het Thriller Theater

Het Thriller Theater

U spreekt met uw moordenaar

Het Thriller Theater

U spreekt met uw moordenaar

  • Woensdag 20 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 20 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op! Karel de Rooij heeft zijn rol op doktersadvies terug moeten geven. Hij wordt vervangen door Genio de Groot, die twee jaar geleden ook de hoofdrol speelde in ‘Sherlock Holmes’ van het Thriller Theater.

Spannende psychologische thriller

‘Dial M for Murder’ is een psychologische thriller, gebaseerd op de gelijknamige Hitchcock filmklassieker uit 1954. Tony Wendice heeft een ingenieus plan om zijn vrouw Sheila uit de weg te ruimen. De uitvoering loopt echter niet zoals gepland. Hij is genoodzaakt te improviseren en raakt verwikkeld in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel met een politie-inspecteur.

“Het verhaal heeft vaart en zit slim genoeg in elkaar om af en toe voor een verrassing te kunnen zorgen. (…) Dial M for Murder is een halve komedie.”

★★★ Volkskrantdoor
Vincent Kouters

“Deze klassieker wordt op vlotte, boeiende wijze verteld door een plezierig clubje acteurs. Het stuk ademt een nostalgische sfeer die volledig past bij de manier waarop we nu naar de films van Hitchcock kijken. Behaaglijk als een warm bad.”

★★★★ Telegraafdoor
Esther Kleuver

“‘Dial M For Murder’ op z’n Hollands is geslaagd en voldoende tot soms zeer goed gebracht (…) de slotscène is prachtig.

★★★ Metrodoor
Erik Jonk

“In de toneelregie van Bruun Kuijt is Dial M for murder een fijne, spannende toneelavond. Mooie kennismaking is deze Dial M for murder met een voorbije tijd, tot leven gekomen op het podium.”

★★★ Theaterkrant.nldoor
Kester Freriks

“Van het begin af aan weet het publiek wat er gebeuren gaat, maar niet wanneer. Regisseur Bruun Kuijt heeft dit principe prima weten te behouden en zorgt ervoor dat de spanning van de eerste tot de laatste minuut aanwezig is. De timing van de muzikale ondersteuning is perfect, waardoor dit afwisselend zorgt voor komische en heftige momenten. (…)
Het Thriller Theater heeft weer een prachtige productie afgeleverd, zowel voor liefhebbers van film als toneel, voor mensen die bekend zijn met het werk van Hitchcock. Dial M for Murder is een geweldig stuk en doet uitkijken naar het volgende deel van de trilogie.”

★★★★ Theaterparadijs.nldoor
Roxy van der Post

“Zoiets als: vrouw met een verleden zoekt man met toekomst… en dan zo ingewikkeld mogelijk verknoopt met geheimzinnigheid en intriges. Wat dien je verder te weten? Niks. Ga maar kijken”

★★★★ Dagblad van het Noordendoor
Jacques J d’Ancona

script: Frederick Knott • vertaling en bewerking: Lex Passchier • regie: Bruun Kuijt • spel: Peter Tuinman, Genio de Groot (vervangt Karel de Rooij), Brigitte Heitzer e.a.