Het Houten Huis

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

  • Dinsdag 29 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 29 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Eén groot kijkfeest” (Dagblad van het Noorden *****)
Het Houten Huis is het jeugdtheatergezelschap van het Noorden. De magische voorstellingen zijn werkelijk een feest om naar te kijken: vol met rijke fantasie, prachtige beelden, woordeloze poëzie en wonderschone (live) muziek.
‘Muziek van beneden’ is voor iedereen die buren heeft. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn en morgen geef ik een feestje. Een familievoorstelling over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt. “Niet te missen dit theaterseizoen.” (Dagblad van het Noorden *****)

Wintervuur
Deze voorstelling is onderdeel van jeugdtheaterfestival Wintervuur.

DOEN! Koken voor je buren
Samen met Resto van Harte organiseert Het Houten Huis een mini-kookworkshop voor kinderen. In de workshop maak je samen met workshopleiders Daphne en Jan-Willem een worteltjestaart, soep en lekkere broodjes. Na de voorstelling kan iedereen met trek van al het lekkers proeven. Dat kost maar 4 euro. Aan de workshop kun je gratis deelnemen, maar let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus geef je snel op!
De workshop begint om 13.00 uur, max 10 deelnemers (excl. ouders/verzorgers). Deelname is gratis. Om mee te eten betaal je een kleine vergoeding van € 4,- Inschrijven is nodig! Stuur een mail naar: info@hethoutenhuis.org o.v.v. koken voor je buren.

DOEN! Teken je eigen straat: In de foyer zijn speciale tekenplaten met wegen en kruispunten, waarop kinderen hun eigen straat en omgeving kunnen tekenen. Met een beetje puzzelen ontstaat er een grote plattegrond.

“De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van beneden hun magisch-muzikale- nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid.”

★★★★★ DvhN

“De kracht ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren.”

★★★★ de Volkskrant

Concept en regieondersteuning: Elien van den Hoek ∙ Regie: Anne van Dorp ∙ Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels ∙ Compositie & spel: Radek Fedyk