Het Houten Huis

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

  • Zondag 20 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 20 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

ongewone ontmoetingen en overlopende harten
Sinds 2013 heeft Groningen haar eigen jeugdtheatergezelschap: Het Houten Huis. Hierin zijn de makers altijd aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Hun huis staat symbool voor het leven: soms piept en kraakt er iets of komt een onverwachte gast langs. Hoe het ook zij: “Het Houten Huis slaagt er elke keer weer in zonder woorden een prachtverhaal te vertellen, verpakt in fijne muziek,” aldus Dagblad van het Noorden.

‘Muziek van beneden’ is voor iedereen die buren heeft. De buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn en morgen geef ik een feestje. Een familievoorstelling over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt.

de Volkskrant **** over Het Houten Huis:
“De kracht ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren.”

Concept en regieondersteuning: Elien van den Hoek ∙ Regie: Anne van Dorp ∙ Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels ∙ Compositie & spel: Radek Fedyk