Het Debuut

Het Debuut

Het Debuut

 • Woensdag 30 november 2022
 • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 19.30 uur: Aanvang voorstelling
 • 20.30 uur: Pauze
 • 20.50 uur: Aanvang tweede deel
 • 21.20 uur: Einde voorstelling
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Woensdag 30 november 2022
 • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 19:30 start of event
 • (Times are subject to change)

Het Debuut is verplaatst naar 30 november

Het Debuut is verplaatst van maandag 24 oktober naar woensdag 30 november naar De Oosterpoort. Hierdoor zijn er extra kaarten beschikbaar!

Al heel lang niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut. “Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld”, aldus het NRC bij het tienjarig jubileum in 2021.

Veelbelovende nieuwe makers

Al jaren gaat Via Rudolphi Producties de toneelscholen af op zoek naar veelbelovende nieuwe makers die raken, ontroeren, schuren en verbazen en selecteert van hen drie voorstellingen, die samen een avontuurlijke theateravond vormen. Als een van de eersten kun je zo de makers van de toekomst zien, pioniers waar je mogelijk nog veel van gaat horen. Het Debuut is voor veel beginnende makers van onschatbare waarde gebleken, maar blijkt ook voor een beetje avontuurlijk ingestelde theaterliefhebber een gouden tip. “Het levert consequent spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je vaak nog veel van blijft horen.” (Theaterkrant, 2019)

Het Showtje – Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout

Een tekstperformance over kleine verwonderingen. Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch…?
Over eenzaamheid. Waar gaan we hierna heen, en lijkt dat misschien op in een floating bad liggen met het licht uit?

DREAMING – Marie-Mae van Zuilen

Op zoek naar een weg uit de werkelijkheid reizen we op surreële wijze door de muzikale beeldende wereld van DREAMING. Een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. Er tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibitionisme en ontkenning. Op zoek naar een ontsnapping. Als die al mogelijk is.

Illuminate Illusion – Sweder de Sitter en Julie Boellaard

Een illuster gewoon illusionistenduo, filosofischer dan Hans Klok en magischer dan Aleksandr Solzjenitsyn. Na jaren van succes dreigt het duo van elkaar vervreemd te raken. Ze belanden in een conflict vol van leugens en eerlijke confessies. De illusie in optima forma. Uit een gedeelde fascinatie voor het bewust verbergen van de realiteit onderzoeken Sweder de Sitter en Julie Boellaard het spanningsveld tussen waarheid en leugen; waar worden deze bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld? Op basis van filosofische literatuur en persoonlijke interviews rondom eigen ‘liegervaringen’ geven zij nieuwe betekenis aan feit en fictie.

“Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld is Het Debuut van Rudolphi Producties, waarbij een selectie van afstudeervoorstellingen samen op tournee wordt gestuurd.”

– NRC

“Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.” –

– De Volkskrant

“Een verzameling van intrigerende theatermakers in de schijnwerpers”

– Theaterkrant

“Het Debuut is een buitenkansje.”

– Volkskrant ★★★★

“Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.”

– NRC ★★★★

WAARSCHUWING: schokkende inhoud! De voorstelling DREAMING bevat expliciete inhoud over seksueel geweld