Herman van Veen

Herman van Veen

Herman van Veen

  • Vrijdag 20 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 20 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken. Herman van Veen is een kleinkunstenaar van grote allure, die met een klein gebaar of een gefluisterde zin de grootste zalen kan ontroeren.

In april 2018 komt Herman van Veen naar de Stadsschouwburg Groningen met maar liefst vier voorstellingen! In december 2015 sloot Van Veen op indrukwekkende wijze de Cabaret Carrousel af op deze mooie locatie. In april is het ruim twintig jaar geleden dat hij zijn shows in de Groninger schouwburg heeft gespeeld, maar in 2018 komt hij terug!

Herman zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en met Edith Leerkes oprichter van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. In 2016 ontving Van Veen de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver, de meest recente in een enorme rij onderscheidingen die hem al ten deel vielen. Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als Herman van Veen.