Her Majesty

Her Majesty

Marrakesh Express

Her Majesty

Marrakesh Express

  • Donderdag 24 mei 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 24 mei 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een vervolg op het succes van hun vorige tour kon niet uitblijven: Her Majesty komt op 24 mei naar Groningen!

Her Majesty

Na twee uitverkochte tournees met hun weergaloze vertolking van het legendarische Déjà vu van Crosby, Stills, Nash & Young graaft Her Majesty dieper in de ruim gevulde schatkamer van het meesterlijke viertal met de tour Marrakesh Express. Songs van gezamenlijke albums als Crosby, Stills & Nash en 4 Way Street  passeren de revue, maar ook nummers van soloalbums worden tijdens hun concert in de Stadsschouwburg gespeeld.

Individuele successen

Misschien wel één van de meest bekende gezichten uit de band is zanger en gitarist Bertolf. In 2008 begon hij zijn solocarriere met de single Another Day, die het tot de bovenste regionen van de hitlijsten schopte. In 2009 verscheen zijn debuutalbum For Life en speelde hij op grote festivals als Lowlands en Concert at Sea. In 2010 ontving hij een Zilveren Harp voor zijn 2e album en werd hij genomineerd voor een Edison-award. Samen met Kasper van Kooten tourde Bertolf in 2013 langs de theaters met het programma Harde Noten, gevolgd door een uitgebreide theatertournee over The Beatles met tributeband Her Majesty.

Ook Jelle Paulusma is bepaald geen onbekende in de muziekwereld. Als songwriter, zanger en multi-instrumentalist verwierf hij in de jaren 90 faam met zijn band Daryll-Ann (1988-2004), waarmee hij zes studio albums opnam en (inter)nationaal tourde met grote artiesten. Paulusma ziet Neil Young als zijn grote leermeester en is meermaals geroemd om het feit dat zijn stem kan klinken als die van Young.

Diederik Nomden is sinds 1996 actief als muzikant en maakt bij Her Majesty onderdeel uit van het stevige fundament.. Via zijn eerste band Redivider kwam hij terecht bij bands als Johan en Daryll-Ann. Met deze bands speelde hij o.a. op Pinkpop en Lowlands en hij tourde met hen door Nederland, Duitsland en de VS. Daarna was Diederik jarenlang de vaste toetsenist in de band van Ellen ten Damme.

Drummer van Her Majesty is Bauke Bakker. Hij staatbekend als beste ‘zingende drummer’ van Nederland. Bauke combineert drummen en zingen op onnavolgbare wijze. Kenmerkend daarbij zijn zijn virtuositeit, overgave, veelzijdigheid en zichtbare passie. Bauke nam platen op met o.a. Soundsurfer, 16Down, Cool Genius, Bertolf, en speelde in de begeleidingsbands van vele artiesten, waaronder Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom.

Last but not least: Dirk Schreuders. De bassist is al jaren actief in de muziekwereld en speelt al vanaf jeugdige leeftijd in veel verschillende bandjes. Tegenwoordig is hij actief als bassist/contrabassist/banjospeler/zanger in o.a.: Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Erwin Nyhoff en dus ook Her Majesty!

Enthousiaste reacties

De reacties op de vorige tour van Her Majesty waren overweldigend. Zo noemde Heaven de show “als muzikaal eerbetoon bijna niet te overtreffen” en liet het medium weten dat Her Majesty de muziek weer echt tot leven bracht. Niet gek dus dat er weer een tour op handen is en daarbij mag Groningen natuurlijk absoluut niet vergeten worden.

Zie ook de website van Her Majesty.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

“De chemie die deze vijf excellente popmusici in Meppel tentoonspreidden, maakt nu al nieuwsgierig naar het volgende project.”

Lees hier de volledige recensie van Dagblad van het Noorden

★★★★★ Recensie Dagblad van het Noorden

“(…) het kenmerk van de legendarische West Coast-band is de fantastische samenzang.” (Louis Nouws)

Lees hier de volledige recensie op Heaven

Recensie Heaven

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl