GOOV muziektheater

GOOV muziektheater

Aletta, de musical

GOOV muziektheater

Aletta, de musical

  • Woensdag 12 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 12 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vanaf een week voor de voorstelling is het niet meer mogelijk kaarten via de website te bestellen.
Kaartverkoop gaat via:

Kassa De Oosterpoort (Trompsingel 27) of telefonisch 050-368 0 368 (ma t/m za 12:00-18:00 uur)
Gereserveerde kaarten kunt u afhalen en betalen op de dag van de voorstelling, vanaf 1 uur tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang bij de Stadsschouwburg (Turfsingel 86).
Wilt u er wel rekening mee houden dat u vervolgens nog naar de eerste locatie moet gaan.

Na het succes van ‘Bommen Berend’ duikt GOOV Muziektheater komend seizoen in het veelzijdige leven van de eigenzinnige Aletta Jacobs. In drie delen wordt verteld over het leven van ’s lands eerste feministe: twee korte voorstellingen op historische locaties in de binnenstad en het vervolg in de Stadsschouwburg. Het is 1922. Een oude vrouw gaat voor het eerst van haar leven naar de stembus. Haar naam is Aletta Jacobs. Veertig jaar streed zij onvermoeibaar voor vrouwenrechten en keer op keer ondervond zij tegenwerking van zowel mannen als vrouwen. Dit – en persoonlijk drama – maakte haar leven tot een avontuur vol kleur en duisternis. Zal deze onverzettelijke oude dame haar eerste gang naar de stembus beleven als een triomf?

“Wat als een interessant, ambitieus project begint met gestileerde, doorgecomponeerde muzikale scènes op vijf verschillende locaties in de binnenstad van Groningen, groeit in de Stadsschouwburg uit tot wat theater teweeg kan brengen.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden door Jacques d’Ancona

tekst: Jan Veldman · regie: Jack Nieborg liedteksten: Noud Jaspers hoofdcomponist: Jan Meiborg componisten: Robert Ramaker, Maarten Westers, Michiel van der Veen, Irene Wiersma en Jan Zwerver muzikale leiding: Piet Roorda choreografie: Carla van Zanten koordirigent: Robert Ramaker decor: Janco van Barneveld