Geert Mak en La Sfera Armoniosa

Geert Mak en La Sfera Armoniosa

Het Hollandse muziekleven in de 18e eeuw

Geert Mak en La Sfera Armoniosa

Het Hollandse muziekleven in de 18e eeuw

  • Zaterdag 9 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 9 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

programma o.a. Lully: Ouverture en aria uit Isis / Tessarini: Grand Ouverture voor orkest / Locatelli: Vioolconcert / Pergolesi: Aria’s uit La Serva Padrone
verteller: Geert Mak · dirigent: Mike Fentross

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Er is voorafgaand aan dit concert een inleiding door Beno Hofman. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht, bel de kassa op 050-3680368.

Het Hollandse muziekleven in de 18e eeuw
Vrijwel iedereen kent Geert Maks boek ‘In Europa’ waarin hij het dagelijks leven neerzet tegen de achtergrond van de gebeurtenissen op het wereldtoneel. Tijdens dit concert duikt Mak met La Sfera Armoniosa in de muzikale geschiedenis van het achttiende-eeuwse Holland. Zo spelen de musici een deel uit de eerste operavoorstelling die in de Republiek der Nederlanden te horen was: ‘Isis’ van de Franse componist Lully. In Groningen traden beroemde solisten op in het Concerthuis aan de Poelestraat en schreef Jacob Wilhelm Lustig, organist van de Martinikerk, vol bewondering over Locatelli. Ook de dramatische brand in de Amsterdamse Schouwburg op 11 mei 1772, de avond dat de Vlaamse Opera optrad, komt voorbij.

Gratis wandeling bij La Sfera Armoniosa

Wandelen door het achttiende-eeuwse Groningen met Beno Hofman
Op 9 februari kunt u voorafgaand aan het concert meewandelen met stadshistoricus Beno Hofman. Hij neemt u mee naar Het Groningen van de achttiende eeuw. U wandelt langs onder andere het Concerthuis, de Martini-, Der Aa- en de Lutherse kerk, terwijl Hofman u vertelt over componisten als Jacob Wilhelm Lustig en Johann Philip Riedel.

Beno Hofman kreeg bekendheid door het OOG televisieprogramma ‘Beno’s Stad’, waarvoor hij tussen 1998 en 2010 vierhonderd uitzendingen maakte. De wandeling start op 16.30 uur bij De Oosterpoort en eindigt aldaar rond 18.00 uur. Deelname is gratis, reserveren via kassa of website is echter verplicht. Let op: voor de wandeling is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

programma o.a.
Lully: Ouverture en aria uit Isis
Tessarini: Grand Ouverture voor orkest
Locatelli: Vioolconcert
Pergolesi: Aria’s uit La Serva Padrone

verteller: Geert Mak · dirigent: Mike Fentross
bariton: Henk Neven