Film

Film

Återträffen (The Reunion)

Film

Återträffen (The Reunion)

  • Zondag 22 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 22 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Twintig jaar nadat ze geslaagd zijn van school, organiseren oud-leerlingen van een school in Stockholm een reünie. De tafel is gedekt, de glazen zijn vol en de sfeer is perfect als de eerste gasten langzaam binnen druppelen. Echter, als Anna Odell opstaat, ontwikkelt de reünie zich in een heel andere richting dan verwacht. Want in tegenstelling tot de andere aanwezigen zijn de herinneringen van Anna aan de schooltijd niet alleen die van leuke schoolreisjes en knisperende kampvuren. Anna werd tijdens hun schooltijd gepest en belachelijk gemaakt. Dat waren negen jaar van haar leven. Dit is zij ook na twintig jaar nog niet vergeten. Återträffen (The Reunion) is de gedurfde debuutfilm van de Zweedse performancekunstenares Anna Odell waarin de scheidslijn tussen fictie en non-fictie extreem vervaagt.

‘Knäckebrunch’ + film

‘Knäckebrunch’ + film

Voorafgaand aan de film serveert Kruimels een heerlijke, Scandinavische brunch. Koop hier combitickets voor deze ‘Knäckebrunch’ en de film.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met de organisatie van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren en secret cinema Kino Klandestino.

Anna Odell, a famous artist, doesn’t get an invitation to her class reunion. She then makes a film about what could have happened if she had gone to the reunion and confronted her former bullies. 
—-
Onderdeel van Scandinavian Scandals
In het nieuwe jaar introduceren wij een nieuwe manier van programmeren. Naast de doorlopende activiteiten presenteren wij regelmatig een gebundelde programmering, binnen een overkoepelend thema. In de kille wintermaand januari zoomen we met Scandinavian Scandals in op de paradox die Scandinavië heet. Want denken we aan onze noorderburen, dan denken we enerzijds aan hun mooie landschappen, uitmuntende sociale zekerheid en strakke design. Anderzijds zien we binnen de Scandinavische kunst de duistere kant van deze goedgeorganiseerde maatschappij, denk maar eens aan alle detectives of de familiedrama’s van de Noorse toneelschrijver Ibsen. In januari maken we deze paradox in Groningen, toch een beetje het Scandinavië van Nederland, voelbaar.