Fazil Say

Fazil Say

Fazil Say

  • Woensdag 11 december 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zestien was Fazil Say toen de Duitse componist Aribert Reimann een dringend advies gaf aan de Amerikaanse pianist David Levine: “Je moet hem absoluut horen, deze knaap speelt als de duivel.”

Levine nam het jonge talent onder zijn hoede en langzaam maar zeker groeide Say uit tot een wereldwijd gevierd en spraakmakend pianist, improvisator en componist. Wat Say onderscheidt van veel collega-pianisten is dat hij zeer vrij omgaat met de grote werken uit de pianoliteratuur. Soms lijkt het alsof hij de muziek ter plekke bedenkt.

Beethoven en Mozart
Hoe anders en spannend zullen de pianosonates van Mozart en Beethoven klinken onder zijn tintelende vingers? In zijn eigen werk Troy verweeft Say westerse klassieke muziek met invloeden uit de jazz en de muziek uit zijn geboorteland Turkije. Grijp uw kans om een van de grote musici van deze tijd live aan het werk te zien!

Programma
Mozart: Pianosonate nr. 12 in F, KV 332
Beethoven: Pianosonate nr. 23 in f op. 57
Say: Troy op. 78

Fazil Say 2016
Photo: Marco Borggreve

“Fazil Say is zo’n figuur van wie de klassieke muziek er wel wat meer zou kunnen gebruiken.”
de Volkskrant ★★★★

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.