Fantasten

Fantasten

Isolement

Fantasten

Isolement

  • Donderdag 20 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 20 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Griezelkabinet voor eenzaam gezien

‘Isolement’ is een tragikomedie over gevangen zitten. In je lijf. In je hoofd. In je eentje. In je soms krankzinnig makende eentje. Fantasten toont dit binnen het spanningsveld van een gezin; een ijzige vader, zorgzaam redderende moeder en opstandige zoon. Alle drie zijn ze op elkaar aangewezen. Maar wat gebeurt er als er iemand niet meer in de pas loopt? Als de zoon uitbreekt en vader en moeder achterblijven? In dit dansante huiskamerdrama zien we hoe zij samen worstelen, moed vinden, struikelen en weer door gaan. Fantasten verbeeldt het allemaal op de wijze die we van de groep kennen: visueel, kleurrijk, humoristisch en muzikaal.

“een ongewone toneelervaring” (…) “het is een aanbeveling, een aansporing om Isolement te gaan zien. Weinig voorstellingen zijn zo afwijkend van het overgrote aanbod als deze.”

★★★★ Theaterkrant

“Waar het om gaat zijn de surrealistische beelden die na elkaar ontstaan. Die zijn associatief en multi-interpretabel. Er verschijnen spoken en felrode elementen als een tooi en een jurk die de grijze routine doorbreken. De muziek effectief hypnotiserend. Als een niet onaangename droom trekt dit Isolement voorbij.”

★★★ Volkskrant

De makers:
Titus Tiel Groenestege – regie
Annabelle Lopez Ochoa – choreografie
Marle Brouwer en Jorrit Ruijs – spel en dans