Egon Kracht & the Troupe

Egon Kracht & the Troupe

Het Oog van Leonardo

Egon Kracht & the Troupe

Het Oog van Leonardo

  • Dinsdag 5 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 5 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muziektheater over het genie van Da Vinci
Multitalent Egon Kracht waagt zich aan muziektheater over de Italiaanse alleskunner Leonardo da Vinci, over diens gekte en sociale onaangepastheid, wereldberoemde kunst en uitvindingen, verbluffende wetenschappelijke inzichten en ongebreidelde fantasie. ‘Het Oog van Leonardo’ is een pleidooi om de dingen steeds weer opnieuw in een ander licht te beschouwen en laat zich inspireren door pop, jazz, klassieke muziek, natuurkunde, wetenschapsfilosofie, schilder- en beeldhouwkunst. In een wervelende, muzikale show krijgt u een beeld van het genie van Da Vinci én de talenten van Egon Kracht.

‘Ook heerlijk is de in het Italiaans gespeelde scène over het scheermes dat zichzelf bevrijdt van de beklemming van de schede.’

★★★ Theaterkrant.nldoor
Kester Freriks

‘Muzikale voorstelling over alleskunner Leonardo bezorgt bezoeker fantastische avond.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Volkskrantdoor
Patrick van den Hanenberg

Het libretto van de voorstelling bestaat uit liedteksten en recitatieven geschreven door Martijn van Calmthout (wetenschapsjournalist), Hetty Kleinloog (scenarioschrijfster), Noortje Braat (muziek- en theatermaker) en Michiel Westbeek (beeldend kunstenaar).
Regie: Eva Bauknecht
Muziek van The Troupe: Mark Omvlee (zang); Henk Zwart (zang); Linda van Hoeckel (zang); Noortje Braat (zang, viool); Michiel van Dijk (saxofoons en klarinetten); Freek Kroon (drums, zang); Milan Kracht (gitaar).
Concept, composities: Egon Kracht