DOX

DOX

THINK! (12+)

DOX

THINK! (12+)

  • Dinsdag 10 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 10 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Energieke dans
Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we allemaal hebben in dit land. Maar kun je dan alles zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens? Wie bepaalt die grens dan? En telt vrijheid van meningsuiting dan alleen als de mening bevalt of zitten er consequenties aan en welke dan?
Met THINK! legt DOX de vrijheid van meningsuiting onder een vergrootglas en onderzoeken spelers, dansers en muzikanten hoe ver je kunt gaan met elkaar en het publiek. Ook duiken ze in de wereld van onder andere klokkenluiders, Geert Wilders, Pussy Riot en de Arabische Lente en proberen hierover in alle vrijheid een mening te vormen.
DOX slaat voor THINK! de handen in één met Elektro-pop band BASTIAAN. Zij zullen live op het podium voor een muzikaal elektrosausje gaan zorgen.

English text DOX THINK! (12+)

English text DOX THINK! (12+)

Energetic dance
DOX won the Fentener van Vlissingen Cultuurprijs in 2013: “DOX excels in an effective, energetic development of young hidden podium talent. (…) With one foot in the colourful youth culture and the other on the professional stage DOX presents whirling and gripping complete theatre.” (Jury report) In the energetic ‘THINK!’ DOX investigates freedom of expression and examines how far they can go with each other and the audience. The group dives into the world of people such as Edward Snowden, Geert Wilders en Pussy Riot. Can you say anything you want?

“In pakweg tien scènes laten de vijf eigenzinnige en krachtige dansers van Dox en de drie dito musici van het electropopbandje Bastiaan in hecht samenspel tal van kenmerken van de vrijheid van meningsuiting de revue passeren.”

Lees de volledige recensie

★★★ de Volkskrant

“Dat juist deze generatie duidelijk maakt dat er geen eenduidig antwoord is op de vragen die we allemaal hebben is misschien wel de kracht van Think” 

★★★ Theaterkrant

“Het dwingt tot nadenken over wat de mens er vaak uitbraakt, mondeling of via internet”

★★★★ Dagblad van het Noorden

Regie: Marjan Barlage
Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai
Spel en dans: Robbie Wallin, Ezra Fieremans, Demi Willemsen, Dalorim Wartes, Yeliz Dogan
Muziek: BASTIAAN (Niels Kuiters, Bas van Rijnsoever en Gijs Lichthart)